ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

        • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

          Generic selectors
          Exact matches only
          Search in title
          Search in content
          Post Type Selectors

Πιστοποίηση της μαζικής εστίασης με το Ελληνικό Ιδιωτικό Πρότυπο «ΒΙΟ Kouzina»

25.02.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

«ΒΙΟ Kouzina»
 

 

Το Ινστιτούτο BIO Ελλάς, αντιλαμβανόμενο την ανάγκη και το σημαντικό κενό που υπάρχει σήμερα στην ελληνική αγορά για τη θέσπιση κανόνων πιστοποίησης επιχειρήσεων του χώρου της μαζικής εστίασης προχώρησε στην εκπόνηση και δημιουργία του ιδιωτικού Προτύπου πιστοποίησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης «ΒΙΟ Kouzina», έχοντας πάντα ως γνώμονα, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των προϊόντων βιολογικής γεωργίας και το σεβασμό προς τον καταναλωτή των προϊόντων αυτών.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

– Εστιατόρια
– Ξενοδοχειακές μονάδες
– Τουριστικά καταλύματα
– Κυλικεία
– Επιχειρήσεις Catering
– Eστιατόρια fast food & take away
– Σχολεία & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
– Κατασκηνώσεις
– Νοσοκομειακά Ιδρύματα & λοιπής φροντίδας
– Τουριστικά & λοιπά επιβατηγά Πλοία

και γενικά σε κάθε επιχείρηση μαζικής εστίασης, η οποία διαθέτει άμεσα στον τελικό καταναλωτή γεύματα, τα οποία περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά βιολογικής γεωργίας και η οποία επιθυμεί, μέσω της διαδικασίας της πιστοποίησης, να κάνει χρήση του σήματος ενός διεθνώς αναγνωρισμένου φορέα πιστοποίησης όπως το BIO Ελλάς.

 

Τρεις Κατηγορίες Πιστοποίησης

 

Βάσει του προτύπου «BIO Kouzina» είναι δυνατή η χορήγηση τριών κατηγοριών πιστοποίησης:

 

ΒΙΟ Kouzina Gold ΒΙΟ Kouzina Silver ΒΙΟ Kouzina Bronze

 

Οφέλη για την επιχείρηση και τον καταναλωτή

  • Παροχή της δυνατότητα στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης να κάνουν αναφοράς στο βιολογικό τρόπο παραγωγής για το σύνολο ή μέρος των παρεχόμενων γευμάτων, μέσω της πιστοποίησης και της χρήσης του λογοτύπου ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Φορέα Πιστοποίησης όπως είναι το ΒΙΟ Ελλάς.
  • Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στο χώρο της εστίασης και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της διαφοροποίησής τους.
  • Αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τα βιολογικά προϊόντα.
  • Παρέχεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει βιολογικά- πιστοποιημένα τρόφιμα και σε χώρους μαζικής εστίασης.
  • Ανάπτυξη και διάδοση του βιολογικού τρόπου παραγωγής και της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων.

Αναζητήστε κι εσείς το σήμα «BIO Kouzina» σε κάθε κουζίνα που εμπιστεύεστε.

 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνονται για τους όρους της πιστοποίησης μέσω του site του BIO Ελλάς (www.bio-hellas.gr).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο ένταξης κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες – Επικοινωνία :
E. info@bio-hellas.gr,
E. systems@bio-hellas.gr
T. 2108211940
 

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο