ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

wide-green-line
cream

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό – γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία.
Το Ξ.Ε.Ε. ανέπτυξε για τα μέλη του το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο έχει ως αντικείμενο τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα Ελληνικά Τουριστικά Καταλύματα με χαρακτηριστικά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, που αναδεικνύουν τη γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα κάθε ελληνικού τουριστικού προορισμού.
Η βάση του «Ελληνικού Πρωινού», είναι τα κύρια προϊόντα της Μεσογειακής διατροφής όπως ο άρτος, τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το γιαούρτι, το μέλι, τα τυροκομικά, τα αλλαντικά, τα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια, οι πίτες, τα γλυκά και τα φρέσκα φρούτα.
Παρ’ ότι ο βασικός κορμός της γαστρονομίας είναι κοινός, το ΞΕΕ έχει αναπτύξει τοπικές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε περιφερειακό επίπεδο, με βάση την τοπική κουζίνα και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων της κάθε περιοχής.
Με αυτό τον τρόπο το «Ελληνικό Πρωινό» προβάλει τη γαστρονομική πολυμορφία κάθε περιοχής συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής φυσιογνωμίας του κάθε τόπου, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς.

H συμμετοχή και πιστοποίηση του Τουριστικού καταλύματος στο Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» προϋποθέτει Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.greekbreakfast.gr

wide-green-line

Αίτηση ενδιαφέροντος

line-8

Μετάβαση στο περιεχόμενο