ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

krav

Έλεγχος βάσει απαιτήσεων KRAV

Από το 1985, ο σουηδικός οργανισμός KRAV, στοχεύει στην θέσπιση και εφαρμογή αρχών για οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη παραγωγή τροφίμων.

Η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων που φέρουν το σήμα KRAV στην Σουηδία φτάνει σήμερα στο 99% μεταξύ των καταναλωτών!

Με πρότυπο που ανανεώνεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη την επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση, ικανοποιεί τις βασικές αρχές της για σταθερό φυσικό περιβάλλον, ευζωία των εκτρεφόμενων ζώων, καλή υγεία και κοινωνική ευθύνη.

Τα ελληνικά προϊόντα με τη φυσική ποιοτική και γευστική υπεροχή τους, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι αντίστοιχων του εξωτερικού, κερδίζοντας έτσι την αναγνώριση και αποδοχή των καταναλωτών στη διεθνή αγορά.

Το “άνοιγμα” σε μία από τις σκανδιναβικές αγορές, θα μπορούσε να αποτελέσει μία επικερδή επιλογή για τους Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους βιολογικών, αφού η Σουηδία συμπεριλαμβάνεται στις χώρες με την υψηλότερη ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση βιολογικών προϊόντων.

Βασικές απαιτήσεις του προτύπου είναι:

  • Έλεγχος και επαλήθευση προϋποθέσεων για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων
  • Επισήμανση και πιστοποίηση τελικών προϊόντων ως KRAV μόνο εντός Σουηδίας
  • Εντός Ελλάδας γίνεται μόνο ο απαιτούμενος έλεγχος σε παραγωγούς ή/και μεταποιητές/εξαγωγείς
  • Τήρηση εντύπων από τον εξαγωγέα και αποστολή εάν ζητηθεί στον Σουηδό εισαγωγέα

Ο έλεγχος βάσει των επιπλέον απαιτήσεων που θέτει η KRAV στο πρότυπό της, διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος (γαλακτοκομικά, αυγά, κρέας, λαχανικά κοκ).

Επιπλέον πληροφορίες για το πρότυπο KRAV μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του KRAV

Αίτηση ενδιαφέροντος

line-8
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρότυπο KRAV μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του BIOHELLAS και στο e-mail pstandards@bio-hellas.gr ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο