ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

H GLOBALG.A.P. ξεκινάει το 1997 ως EUREPGAP, μια πρωτοβουλία από τους λιανοπωλητές (retailers) που ανήκουν στην Ομάδα εργασίας Euro Retailer Produce. Βρετανοί λιανοπωλητές εργάζονται μαζί με τα σούπερ μάρκετ στην ηπειρωτική Ευρώπη αντιλαμβανόμενοι τις αυξανόμενες ανησυχίες των καταναλωτών που αφορούν την ασφάλεια των προϊόντων, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των εργαζομένων και την ευζωία των ζώων. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αναπτύσσουν ένα ανεξάρτητο σύστημα πιστοποίησης για την Ορθή Γεωργική Πρακτική (G.A.P.). εναρμονίζοντας τα ξεχωριστά δικά τους πρότυπα και διαδικασίες.

Το πρότυπο EUREPGAP βοηθάει τους παραγωγούς να συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα αποδεκτά κριτήρια για την ασφάλεια των τροφίμων, των βιώσιμων μεθόδων παραγωγής, για τους εργαζόμενους, για την καλή διαβίωση των ζώων, καθώς και την υπεύθυνη χρήση του νερού, των σύνθετων ζωοτροφών και του πολλαπλασιαστικού υλικού των φυτών. Η εναρμονισμένη πιστοποίηση σημαίνει εξοικονόμηση πόρων για τους παραγωγούς, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε διαφορετικούς ελέγχους με βάση διαφορετικά κριτήρια κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών, το σύστημα πιστοποίησης της EUREPGAP θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις άλλες ηπείρπυς. Καθώς ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός παραγωγών και εμπόρων λιανικής πώλησης εντάσσεται σε αυτό το σύστημα πιστοποίησης παγκόσμιας πλέον σημασίας η EUREPGAP μετονομάζεται σε GLOBALG.A.P. το 2007. Σήμερα η GLOBALG.A.P. αποτελεί το μεγαλύτερο σχήμα πιστοποίησης διασφάλισης αγροτικής παραγωγής σε όλο τον κόσμο ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Τα βήματα για την πιστοποίηση κατά GLOBALG.A.P.

  • Κατεβάστε το σχετικό πρότυπο GLOBALG.A.P. από τον σύνδεσμο www.globalgap.org
  • Αίτηση στο ΒΙΟΕΛΛΑΣ – Καταχώρηση και απονομή κωδικού GGN
  • Διεξαγωγή αυτοαξιολόγησης με τη λίστα ελέγχου GLOBALG.A.P.
  • Προγραμματισμός και διεξαγωγή της πρώτης επιτόπιας επιθεώρησης από το ΒΙΟΕΛΛΑΣ

Εφόσον πληρούνται οι απαιτήσεις του προτύπου χορηγείται πιστοποιητικό για το σχετικό πεδίο εφαρμογής διάρκειας ενός έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης επικοινωνήστε με το ΒΙΟ Ελλάς με email στο ggap@bio-hellas.gr, στο τηλέφωνο 2310 029123 ή με fax στο 2310 029124

Αίτηση ενδιαφέροντος

line-8

Για περισσότερες πληροφορίες για την πιστοποίηση κατά GLOBALG.A.P. μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του BIOHELLAS και στο e-mail ggap@bio-hellas.gr ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο