ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

naturland-logo

Πιστοποίηση Naturland – Naturland Fair

Ξεκινώντας ως μια ένωση βιοκαλλιεργητών στη Γερμανία, η Naturland έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρότυπο συνυφασμένο με τις έννοιες της ποιότητας, αειφορίας και κοινωνικής ευθύνης.

Μετρώντας ήδη 40 χρόνια και με εφαρμογή σε σχεδόν 60 χώρες παγκοσμίως, το ιδιωτικό γερμανικό πρότυπο πιστοποίησης Naturland συνεχίζει να θέτει και να ικανοποιεί ολοένα και υψηλότερες προδιαγραφές παραγωγής για τα βιολογικά προϊόντα, με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα και τον σεβασμό στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Το σήμα Naturland έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών καταναλωτών, ικανοποιώντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις τους.

Η Γερμανία, ως η χώρα με τη μεγαλύτερη αγορά βιολογικών εντός Ε.Ε., μπορεί να αποτελέσει μία δίοδο εξωστρέφειας και να αποφέρει οικονομικά οφέλη σε παραγωγούς και εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγοί, εισάγοντας επιπλέον ένα συμπληρωματικό πρότυπο, αυτό της NaturlandFair καταφέρνουν να ενσωματώσουν τις αξίες και αρχές του δίκαιου εμπορίου, δίκαιες τιμές, ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας και οικονομικές απολαβές, προσδίδοντας στα προϊόντα υπεραξία, κύρος και αναγνωρισιμότητα.

Βασικές απαιτήσεις του προτύπου είναι:

  • Πιστοποίηση σύμφωνα με τον Κανονισμό Ε.Κ. 2018/848 για τη βιολογική παραγωγή και επισήμανση των βιολογικών προϊόντων
  • Έλεγχος και πιστοποίηση του συνολικού φυτικού και ζωικού κεφαλαίου μιας γεωργικής εκμετάλλευσης (full-farm conversion) κατά Ε.Κ. 2018/848, ακόμα και αν δεν θέλετε να πιστοποιηθούν όλα τα παραγόμενα προϊόντα ως Naturland
  • Έλεγχος και πιστοποίηση όλων των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας από την εκμετάλλευση έως το τελικό προϊόν, κατά Naturland και Ε.Κ. 2018/848, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών και υπεργολαβικών επιχειρήσεων
  • Αυστηρότερη επίβλεψη εισροών λίπανσης και φυτοπροστασίας
  • Συνετή διαχείριση υδατικών πόρων, ειδικά σε περιοχές με πρόβλημα έλλειψης νερού ή υψηλού κινδύνου διάβρωσης εδαφών
  • Προϋποθέσεις για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε όλη την παραγωγική αλυσίδα
  • Επισήμανση των προϊόντων με το εμπορικό σήμα Naturland μόνο με αδειοδότηση της Naturland

Επιπλέον πληροφορίες για το πρότυπο Naturland/NaturlandFair μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

Αίτηση ενδιαφέροντος

line-8
Για περισσότερες πληροφορίες για τo πρότυπo Naturland μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του BIOHELLAS και στο e-mail pstandards@bio-hellas.gr ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο