ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

H Ορθή Γεωργική Πρακτική δεν είναι μόνο για τα προϊόντα. Είναι, επίσης, για τους ανθρώπους. GRASP σημαίνει GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice (Αξιολόγηση Κινδύνων για την Κοινωνική Πρακτική). Είναι μια προαιρετική ενότητα απαιτήσεων για την εκτίμηση των κοινωνικών πρακτικών στο αγρόκτημα, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων πτυχών της υγείας των εργαζομένων, την ασφάλεια και την ευημερία. Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει μαζί με την επιθεώρηση GLOBALG.A.P.. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ανεβαίνουν στη Βάση δεδομένων της GLOBALG.A.P., όπου φαίνεται το επίπεδο της συμμόρφωσης, και είναι ορατά στους εταίρους της εφοδιαστικής αλυσίδας και των αγοραστών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης. Η αξιολόγηση GRASP ισχύει για ένα έτος και οι αξιολογήσεις διεξάγονται σε ετήσια βάση.

Το GRASP βοηθά τους παραγωγούς να δημιουργήσουν ένα καλό σύστημα κοινωνικής διαχείρισης στην εκμετάλλευσή τους. Προσφέρει στους αγοραστές προστιθέμενη διασφάλιση. Και αυτό βοηθά στην προστασία ενός από τους σημαντικότερους πόρους του αγροκτήματος: τους ανθρώπους της.

Τα βήματα για την πιστοποίηση κατά GLOBALG.A.P.

  • Κατεβάστε το σχετικό πρότυπο GLOBALG.A.P. από τον σύνδεσμο www.globalgap.org
  • Αίτηση στο ΒΙΟΕΛΛΑΣ – Καταχώρηση και απονομή κωδικού GGN
  • Διεξαγωγή αυτοαξιολόγησης με τη λίστα ελέγχου GLOBALG.A.P.
  • Προγραμματισμός και διεξαγωγή της πρώτης επιτόπιας επιθεώρησης από το ΒΙΟΕΛΛΑΣ

Εφόσον πληρούνται οι απαιτήσεις του προτύπου χορηγείται πιστοποιητικό για το σχετικό πεδίο εφαρμογής διάρκειας ενός έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης επικοινωνήστε με το ΒΙΟ Ελλάς με email στο ggap@bio-hellas.gr, στο τηλέφωνο 2310 029123 ή με fax στο 2310 029124

Αίτηση ενδιαφέροντος

line-8

Για περισσότερες πληροφορίες για την πιστοποίηση κατά GLOBALG.A.P. μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του BIOHELLAS και στο e-mail ggap@bio-hellas.gr ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο