ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

01.12.2021

Στις 14 Ιουνίου 2018 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο νέος Κανονισμός (Ε.Ε.) 2018/848 “για την βιολογική παραγωγή και την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων και την κατάργηση του Κανονισμού (Ε.Κ.) 834/2007 του Συμβουλίου”.

Ο Κανονισμός (Ε.Ε.) 2018/848 εφαρμόζεται υποχρεωτικά από 01/01/2022 σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και αντικαθιστά τους Κανονισμούς 834/2007 και 889/2008.

Η νέα νομοθεσία καθορίζει τις αρχές και θεσπίζει τους κανόνες της βιολογικής παραγωγής, της πιστοποίησης και της επισήμανσης των βιολογικών προϊόντων.

Εφαρμόζεται σε γεωργικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων της υδατοκαλλιέργειας κα της μελισσοκομίας, εφόσον αυτά είτε παράγονται, παρασκευάζονται, επισημαίνονται, διανέμονται, διατίθενται στην αγορά, εισάγονται στην Ένωση ή εξάγονται από αυτή και προορίζονται για:

α) ζώντα ή αμεταποίητα γεωργικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων και άλλου φυτικού αναπαραγωγικού υλικού
β) μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα για χρήση ως τρόφιμα και
γ)ζωοτροφές

Η νέα σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι διαθέσιμη παρακάτω:

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Γεωπόνου

Ο φορέας πιστοποίησης BIOHELLAS επιθυμεί να προσλάβει Γεωπόνο για πλήρη απασχόληση στα Κεντρικά Γραφεία στην Αθήνα.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο