ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς στην 1η Κτηνοτροφική έκθεση Μενοικίου Στη Μικρόπολη Δράμας – 21 έως 23/09/07

10.09.2007

Η ανάγκη για επικοινωνία και ενημέρωση των ανθρώπων της κτηνοτροφίας με σκοπό την απόκτηση γνώσης για ένα καλύτερο αύριο στάθηκε η αφορμή για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης.

 

Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς υποστηρίξει αυτή την ενέργεια και συμμετέχει στην έκθεση για να ενημερώσει τους παραγωγούς σχετικά με την βιολογική κτηνοτροφία που μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο εισόδημα στους παραγωγούς.

Η κτηνοτροφία αποτελεί μία από τις περισσότερο δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές της Ελληνικής οικονομίας και αποτελεί μοναδική οικονομική διέξοδο των αποκλεισμένων μειονεκτικών και περιφερειακών κοινωνιών. Το ελλειμματικό ισοζύγιο σε ορισμένα κτηνοτροφικά προϊόντα της χώρα μας αποτελεί ισχυρό παράγοντα βιωσιμότητας και κίνητρο για ενασχόληση των κατοίκων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με την κτηνοτροφία.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο