ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

31.05.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη σύσταση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ με τη μορφή ένωσης νομικών προσώπων και με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ συμμετέχουν όλοι οι εγκεκριμένοι φορείς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την πιστοποίηση των προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

Είναι πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον τομέα της βιολογικής γεωργίας που όλοι οι φορείς πιστοποίησης συμμετέχουν μαζί σε ένα συλλογικό φορέα με σκοπό να: 

 

  • διαδώσει τη βιολογική γεωργία και τα προϊόντα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η προώθηση της πιστοποίησης σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και τα Διεθνή πρότυπα,

  • προωθήσει, διαφυλάξει και συντονίσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των φορέων πιστοποίησης στον τομέα της βιολογικής γεωργίας,

  • διαφυλάσσει και συμβάλλει στην αξιοπιστία του θεσμού της επιθεώρησης – πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας τους,

  • εκπροσωπεί τους φορείς πιστοποίησης σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς καθώς και κυβερνητικά, επιστημονικά ή άλλα όργανα για θέματα σχετικά με την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων. 

Την Παρασκευή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΕΘ. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Κυριάκος Παλασίδης (ΒΙΟΕΛΛΑΣ)
Γραμματέας: Αλέξανδρος Παριανός (GMCERT)
Ταμίας: Μαρία Ράππου (ΔΗΩ)
Μέλος: Απόστολος Γκογκόπουλος (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ)
Μέλος: Γεώργιος Νικολάου (TUV HELLAS)

Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στη συλλογική αυτή προσπάθεια και δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην επίτευξη των σκοπών και στόχων που θέτουν τα μέλη της Ένωσης.

 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας

Κυριάκος Παλασίδης                                                         Αλέξανδρος Παριανός

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Καρατάσου 1 Τ.Κ. 54626 Θεσσαλονίκη,
bio.enosis@gmail.com

 

 

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο