ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τη CONTROL UNION

07.09.2016

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με την CONTROL UNION. Η στρατηγική αυτή συνεργασία συνάφθηκε με στόχο την ανάπτυξη και προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών πιστοποίησης στην Ελληνική αγορά με τη σφραγίδα πιστοποίησης ενός φορέα με διεθνή αναγνωρισιμότητα.

 

Η CONTROL UNION είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες πιστοποίησης παγκοσμίως. Μέσω ολοκληρωμένων λύσεων προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες πιστοποίησης και επιθεωρήσεων που καλύπτουν την εφοδιαστική αλυσίδα, το περιβάλλον, τη διαχείριση της ποιότητας και υπηρεσίες κ.α

 

 

Η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στην ανάπτυξη συνδυασμένων υπηρεσιών με σκοπό τη προσφορά ολοκληρωμένων & καινοτόμων λύσεων πιστοποίησης για την Ελληνική αγορά, με διεθνή αναγνωρισιμότητα.

 

Στο πλαίσιο της σύμπραξης έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης, ελέγχου και πιστοποίησης ομάδας παραγωγών, σύμφωνα με το Πρότυπο USDA/NOP (του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α.) για βιολογικά προιοντα που προορίζονται για την αγορά της Αμερικής και δεν καλύπτονται από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό περί βιολογικής γεωργίας.

 

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ με την εδραίωση της συνεργασίας με τη CONTROL UNION ενισχύει το κύκλο των διεθνών συνεργασιών του με αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης, με στόχο την συνεχή ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας ανταποκρινόμενο στις διεθνείς εξελίξεις και την συνεχώς αυξανόμενη εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
 

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο