ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Παγκόσμιος διαγωνισμός βιολογικού μελιού ΒΙΟLMIEL

22.01.2015


Με μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά Προϊόντα Βιολογικού Μελιού ολοκληρώθηκε ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Μελιού BIOLMIEL στο Μπάρι της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα απέσπασε 31 μετάλλια σε σύνολο περισσοτέρων από 160 προϊόντων από όλο το κόσμο, εκ των οποίων τα 17 παρέλαβαν παραγωγοί πιστοποιημένοι από το ΒΙΟ Ελλάς. Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς, καθώς σχεδόν τα μισά βραβεία που απέσπασαν τα Ελληνικά Προϊόντα Βιολογικού Μελιού ανήκουν σε πιστοποιημένους παραγωγούς μας.

Ο διαγωνισμός BIOLMIEL είναι ο μοναδικός Διεθνής Διαγωνισμός για το Βιολογικό Μέλι και έχει σαν στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την ποιότητα και τη ποικιλία του Βιολογικού Μελιού ( http://premiobiol.it/biolmiel/en/ ).

Η Βιολογική μελισσοκομία σήμερα είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος παρά την δεδομένη οικονομική συγκυρία. Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς στηρίζει την προσπάθεια των Ελλήνων παραγωγών και παρακολουθεί από κοντά την πορεία των προϊόντων του Ελληνικού Βιολογικού Μελιού.

Λίστα Βραβευμένων Προϊόντων Πιστοποιημένων από το ΒΙΟ Ελλάς


Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο