ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Παγκόσμιος διαγωνισμός Βιολογικού Μελιού BIOLMIEL 2015

29.02.2016


Με ιδιαίτερη επιτυχία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Μελιού BIOLMIEL, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Νοεμβρίου στην Ιταλία.

Στο διαγωνισμό αξιολογήθηκαν περισσότερα από 170 προϊόντα με συμμετοχές μελισσοκόμων από χώρες όπως Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Σλοβενία, ενώ ειδικά η Ελλάδα για πρώτη φορά έλαβε μέρος με 25 συμμετοχές και πάνω από 45 διαφορετικές ετικέτες.

Από τις 25 συμμετοχές συγκεκριμένα η Ελλάδα απέσπασε 39 μετάλλια στο σύνολο, εκ των οποίων τα 21 παρέλαβαν παραγωγοί πιστοποιημένοι από το ΒΙΟΕΛΛΑΣ, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ινστιτούτο.

Ο διαγωνισμός BIOLMIEL είναι ο μοναδικός Διεθνής Διαγωνισμός για το Βιολογικό Μέλι και έχει σαν στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την ποιότητα και τη ποικιλία του Βιολογικού Μελιού ( http://premiobiol.it/biolmiel/en/ ). 

Η Βιολογική μελισσοκομία σήμερα είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος παρά την δεδομένη οικονομική συγκυρία. Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ στηρίζει την προσπάθεια των Ελλήνων παραγωγών και παρακολουθεί από κοντά την πορεία των προϊόντων του Ελληνικού Βιολογικού Μελιού.

Λίστα Βραβευμένων Προϊόντων Πιστοποιημένων από το ΒΙΟ Ελλάς

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο