ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Με επιτυχία η παρουσία του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ

06.02.2015Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση Τροφίμων & Ποτών “Εξποτροφ”, που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού που ξεπέρασε τους 35.000 επισκέπτες, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου για τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα.
Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η παρουσία εκπροσώπων των μελών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου καθώς και του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα stands των επιχειρήσεων, να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και να συζητήσουν με τους επιχειρηματίες για μελλοντικές εμπορικές συνεργασίες.
Μεταξύ των εταιρειών και των παραγωγών υπήρξαν αρκετές συμμετοχές από το τομέα των βιολογικών προϊόντων, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κλάδος των βιολογικών τροφίμων αναπτύσσεται συνεχώς.
Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς, συνεπής απέναντι στο κοινό, έδωσε δυναμικά παρόν με τη παρουσία εξειδικευμένων επιστημόνων, παρέχοντας πλήρης ενημέρωση σε παραγωγούς, επαγγελματίες του χώρου αλλά και απλούς καταναλωτές.


Μεταξύ των επισκεπτών, το περίπτερο του ΒΙΟ Ελλάς επισκέφτηκαν και μαθητές του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), όπου ενημερώθηκαν από την Γεωπόνο του φορέα Βασιλική Ρούση, για τις δυνατότητες των βιολογικών καλλιεργειών και εκτροφών και για τις απαιτήσεις πιστοποίησης.Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους επισκέπτες για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τους και δεσμεύεται να συνεχίσει πιστό στις αρχές και τις αξίες που το διέπουν, την αξιόπιστη ενημέρωση και αμερόληπτη παροχή υπηρεσιών για την ανάπτυξη των Βιολογικών προϊόντων και την ασφάλεια τροφίμων.
Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο