ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Η συμμετοχή του ΒΙΟ Ελλάς στην 9η Διεθνή Έκθεση Zootechnia

09.02.2015


Σημείο αναφοράς για έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας στη χώρα μας, την κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, αποτέλεσε η 9η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia», που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με παρούσες όλες τις μεγάλες εγχώριες σχετικές επιχειρήσεις, παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και σχετικές μελέτες.

Το Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς με παρουσία στελεχών, εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλο του φορέα κ. Ηλία Ροντογιάννη δέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες από επαγγελματίες κτηνοτρόφους, αντιπροσώπους εταιρειών αλλά και καταναλωτικό κοινό.

Την ημέρα των εγκαινίων το περίπτερο του ΒΙΟ Ελλάς χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Βαγγέλης Αποστόλου.Η Zootechnia συνιστά τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στη χώρα μας αλλά και στα Bαλκάνια. Εμπορικοί επισκέπτες από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την έκθεση.

Το BIO Ελλάς έδωσε για μία ακόμη χρονιά το παρόν σε αυτή την σημαντική συνάντηση του αγροτικού κόσμου, για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του και να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους γύρω από θέματα που αφορούν τη βιολογική κτηνοτροφία / γεωργία και τις πιστοποιήσεις.Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, συμβάλλοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την σωστή ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο