ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Ημερίδα “Γη, νερό και Περιβάλλον”

17.11.2009

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον & συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13η.11.2009 στα Καλέσσα Γαζίου η Ημερίδα με θέμα: ??Γη, νερό & περιβάλλον?? που συνδιοργάνωσαν οι ΔΕΥΑ Γαζίου, το Ινστιτούτο BIO Hellas και το Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών.

Η Ημερίδα ξεκίνησε στις 10:30 με πλήθος κόσμου

Ολοκληρώθηκε με το πέρας της 2ης συνεδρίας στις 16:00 και τη συζήτηση να συνεχίζεται στο γεύμα που δόθηκε στα Καλέσσα.

Πάνω από 150 άτομα παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των 17 συνολικά ομιλητών και το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο μέχρι το πέρας της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι κκ: ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο βουλευτής Ηρακλείου κος Στρατάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου κος Αυγενάκης, Ο Δήμαρχος Γαζίου κος Γ. Μαρκογιαννάκης, κος Ι. Λεμπιδάκης , πρόεδρος της Πλαστικά Κρήτης ΑΕ & της Παγκρήτιας Συν/κής Τράπεζας, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κος Παγωμένος, η αντινομάρχης Ηρακλείου κα Καούρη, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηρακλείου κος Καπετανάκης, κα Προϊσταμένη του περιφερειακού κέντρου προστασίας φυτών κα Καρκανάκη και ο κος Μπουλουκάκης από τη Δ/νση Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης.
 

Στο τέλος ο δήμαρχος Γαζίου, κος Γ.Μαρκογιαννάκης, ζήτησε από την οργανωτική επιτροπή τις εισηγήσεις της ημερίδας προκειμένου να εκδώσει ένα μικρό βιβλίο για να μοιραστεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο