ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Ημερίδα με θέμα «Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων» στη Λάρισα

16.11.2009

Με επιτυχία διεξήχθη στην Λάρισα στις 14/11/2009 η ημερίδα με θέμα «Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας με την υποστήριξη του δήμου Λαρισαίων και του Πολιτιστικού Οργανισμού, η οποία απευθυνόταν στους βιοκαταναλωτές, τους βιοκαλλιεργητές και τους επιχειρηματίες της περιοχής . Το ΒΙΟΕλλάς, συνεπές στα ραντεβού για την ενημέρωση των καταναλωτών, έδωσε το παρών με την παρουσία της Αναπληρωτού Υπεύθυνης Πιστοποίησης του Τμήματος Μεταποίησης κας Καλλιρρόης Γιακούμπ, η οποία παρουσίασε τη μέθοδο πιστοποίησης των επιχειρήσεων που παράγουν και διαθέτουν βιολογικά προϊόντα.

Η παρουσίαση κάλυψε τις περισσότερες των ερωτήσεων που απασχολούν τους βιοκαταναλωτές, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη σήμανση των ετικετών που πρέπει να συνοδεύουν ένα βιολογικό τυποποιημένο προϊόν, αλλά και τους επιχειρηματίες, τους ελέγχους που διεξάγονται και την διαδικασία χορήγησης πιστοποίησης μιας επιχείρησης μεταποίησης, τυποποίησης και διάθεσης βιολογικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των παρευρισκομένων στην εκδήλωση, ξεπέρασε κατά πολύ το προγραμματισμένο ωράριο και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, γεγονός που αντικατοπτρίζει την επιτυχία της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης

ORGANIC ECOSYSTEM – ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

Το ΥΠΑΑ&Τ συμμετέχει στο πρόγραμμα ORGANIC ECOSYSTEM με στόχο την προώθηση της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα και εν γένη την αειφόρο ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση και κατεβάστε το πρόγραμμα της Ημερίδας (pdf) πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο