ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

1ο Συνέδριο «Κλιματικές Αλλαγές & Οικοσυστήματα, Βιολογική Γεωργία – Διατροφή – Υγεία..

20.11.2009

Στις 27/11/2009 στη Βασιλική Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποιείται το 1ο Συνέδριο για τις Κλιματικές Αλλαγές και τα Οικοσυστήματα με θέματα το αστικό περιβάλλον, τη βιολογική γεωργία, τη διατροφή και την υγεία.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος «Πράσινο Ηράκλειο». Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει με αυτό τον τρόπο στις δράσεις που οργανώνονται παγκοσμίως, ενόψει της Συνόδου Κορυφής για τις κλιματικές αλλαγές που θα γίνει στην Κοπεγχάγη, τον Δεκέμβριο του 2009.

Το Ινστιτούτο BIO Hellas συμμετέχει στη διοργάνωση του συνεδρίου. Η κα Φωτεινή Σαμιώτη, υπεύθυνη του γραφείου της Κρήτης, είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ το ρόλο του Οργανωτικού γραμματέα έχει αναλάβει ο υπεύθυνος ανάπτυξης περιφέρειας του Ινστιτούτου BIO Hellas κ. Μπαμπαγιούρης Σωτήρης, ο οποίος είναι παράλληλα και εισηγητής. Η εισήγησή του αφορά την «Υπέρβαση του Μέτρου», στις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές & στις επιχειρηματικές επιλογές, που οδηγούν τον πλανήτη σε ενεργειακό αδιέξοδο.

Το Ινστιτούτο BIO Hellas στηρίζει – και θα στηρίζει πάντα – κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην μέριμνα για το περιβάλλον και στην αφύπνιση του κόσμου για τους κινδύνους που διατρέχει ο πλανήτης μας.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο