ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Διαδικτυακή ψηφοφορία για το νέο λογότυπο των βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ

10.12.2009

Η διαδικτυακή ψηφοφορία, για την τελική φάση επιλογής του νέου πανευρωπαϊκού λογοτύπου για τα βιολογικά προϊόντα, είναι ανοικτή. Μπορείτε να ψηφίσετε στην αγγλική εκδοχή του site για τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ στο:

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2010.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη), καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Το λογότυπο που θα επιλεγεί θα είναι υποχρεωτικό, και για τα 27 κράτη-μέλη, για όλα τα τυποποιημένα βιολογικά προϊόντα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το λογότυπο θα εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της, θα πρέπει να είναι εύκολο στην απομνημόνευση και να παραπέμπει στην Ε.Ε. και στη βιολογική γεωργία. Με το νέο λογότυπο επιδιώκεται τόσο η καλύτερη προστασία του καταναλωτή όσο και η προαγωγή της βιολογικής γεωργίας.

Τα τρία λογότυπα που συμμετέχουν στην τελική διαδικασία επιλέχθηκαν από μια διεθνούς φήμης κριτική επιτροπή, από 422 προτάσεις φοιτητών, γραφικών και καλών τεχνών, που έλαβαν μέρος στον κοινοτικό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2009.

Διαβάστε επίσης

Συμμετοχή Biohellas στην έκθεση Zootechnia

Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία, «Zootechnia», θα πραγματοποιηθεί από τις 2-5 Φεβρουαρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο