ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Ημερίδα με συμμετοχή του ΒΙΟ Ελλάς στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς το Σάββατο 7 Ιουλίου

05.07.2012

Πηγή: ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ., τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας και το Παράρτημα Αργοστολίου του Λυκείου Ελληνίδων. Με απώτερο στόχο τη συνειδητοποίηση της ιδιαίτερης αξίας και την ουσιαστική εκμετάλλευση του επτανησιακού διατροφικού πολιτισμού, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:00, θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα:

«Η επτανησιακή διατροφή και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων ως εργαλεία ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος του Αργοστολίου και είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Σκοπός της ημερίδας είναι:

  1. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέμενης αξίας των παραγομένων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω εκπαιδευτικών δράσεων προς την τοπική κοινωνία.
  2. Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία «Σήματος Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» που θα αποδίδεται από σχετική επιτροπή ειδικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες.
  3. Η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών προβλημάτων που παρατηρούνται κατά την παραγωγή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Στην ημερίδα συμμετέχουν:

  • Παναγιώτης Καλδής, Καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας, Προϊστάμενος του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών: Τοπικά Προϊόντα Επτανησιακής Διατροφής και Επιχειρηματικές Προοπτικές.
  • Δημήτρης Μπιλάλης, Αν. Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Ο Ρόλος της Βιολογικής Γεωργίας στην Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας μέσω της Επιχειρηματικότητας.
  • Αγησίλαος Κονιδάρης, Επ. Καθηγητής στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας: Η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Προώθηση των Τοπικών Προϊόντων και τη Διάδοση των Παραδοσιακών Συνταγών.
  • Χρήστος Κατσής, Διδάκτωρ Ιατρικής Πληροφορικής, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Αξιοποίηση, Προώθηση και Διασφάλιση της Ποιότητας των Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων.
  • Σήλια Ρούσση, Υπεύθυνη Πιστοποίησης της εταιρείας ΒΙΟΕΛΛΑΣ: Ο Ρόλος της Πιστοποίησης και Ειδικά Πρότυπα Βιοκουζίνας.

Παράλληλα, θα γίνει παραδοσιακό κέρασμα («τραταμέντο») από το Λύκειο Ελληνίδων, συνοδεία τοπικών κρασιών από τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Το πλήρες Δελτίο Τύπου θα το βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο