ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

1ο Roadshow «Θησαυροί της ελληνικής γης», Γερμανία, 18-22 Ιουνίου 2012

08.05.2012

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για την διεξαγωγή του 1ου Roadshow «ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ».

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Roadshow Ελλήνων εξαγωγέων στη Γερμανία

35 ελληνικές εταιρείες συναντούν
από τις 18 – 22 Ιουνίου
σε προκαθορισμένα ραντεβού Γερμανούς αγοραστές τροφίμων σε 4 πόλεις
(Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο)

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες

Το 1ο Roadshow «ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ», που θα διεξαχθεί στο διάστημα 18-22 Ιουνίου σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας, στοχεύει στην οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων με τους ανθρώπους – κλειδιά του γερμανικού λιανεμπορίου, με τους ανθρώπους που παίρνουν τις στρατηγικές αποφάσεις για τις μεγαλύτερες γερμανικές αλυσίδες. Αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, αφού όσοι συμμετάσχουν θα συναντήσουν τους επαγγελματίες που πραγματικά χρειάζονται.

H συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο Roadshow προσφέρει μια σειρά από επιχειρηματικές ευκαιρίες, όπως:

• Nα εντοπίστε το κατάλληλο λιανεμπορικό δίκτυο για τα προϊόντα σας.
• Να αποκομίσετε πολύτιμες γνώσεις με τις « πρόσωπο με πρόσωπο» συναντήσεις σας με τους ειδικούς του γερμανικού λιανεμπορίου.
• Να ενημερωθείτε για τις ενέργειες των παραγωγικών μονάδων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
• Να διερευνήσετε το πεδίο για συνεργασίες ή και κοινοπραξίες.
• Να εκμεταλλευθείτε ευκαιρίες δικτύωσης σε όλες τις γερμανικές πόλεις που θα επισκεφθείτε.
• Να αναδείξετε τις εθνικές σας μάρκες σε διεθνείς.

Γιατί να συμμετάσχετε στο Roadshow;

Η Simplyhellas GmbH και η AMIK GmbH έχουν προσελκύσει και προσεγγίσει μόνο τα στελέχη εκείνα που παίρνουν αποφάσεις (decision makers) στο γερμανικό λιανεμπόριο. H συμμετοχή σας στο Roadshow θα σας επιτρέψει να δικτυωθείτε σωστά και να χτίσετε νέες διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις.

Διοργανωτές

Η SIMPLY HELLAS GmbH, στρατηγικός εταίρος της ΑΜΙΚ GmbH, είναι μια πολυεθνική ομάδα επαγγελματιών, που επιλέγει εκλεκτά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και διαμορφώνει μια ολοκληρωμένη γκάμα ελληνικών προϊόντων, που να ανταποκρίνεται και να ικανοποιεί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών εμπορικών δικτύων διανομών.

Η ΑΜΙΚ GmbH είναι ένας φορέας παροχής υπηρεσιών με περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας. Έχει την έδρα της στην Κολωνία και προωθεί τη διεθνή συνεργασία στην οικονομία, τη μεταφορά του εμπορίου, της έρευνας και της τεχνολογίας.

Η ΑΜΙΚ GmbH έχει επικεντρωθεί στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση σε πλατφόρμες συνεργασίας διεθνών δικτύων επαφών στο εμπόριο. Συνεργάζεται μόνιμα με το Πρόγραμμα Προώθησης Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική AL INVEST. Έχει μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς εμπορικές αποστολές και αντιπροσωπείες για Β2Β και πρόσωπο με πρόσωπο επιχειρηματικές συναντήσεις, προωθώντας το εμπόριο 19 χωρών της Κεντρικής & Νότιας Αμερικής στη Γερμανία. Με τη στρατηγική συμμαχία με τη SIMPLY HELLAS GmbH, η ΑΜΙΚ GmbH στοχεύει στην ανάλογη επιτυχή διείσδυση των ελληνικών εξαγωγών στη γερμανική αγορά τροφίμων. Η εταιρεία εξειδικεύεται σε ανάλογες ενέργειες, τις οποίες παραθέτουμε:

TRADE SHOWS AND DELEGATION TRIPS

AL-INVEST IV: Reception of 110 Latin American SME’s, ANUGA 2011
GIZ: Delegation trip “Chance Exposure Tour” for African and Asian business women, ANUGA 2011
Delegation trip: 80 Brazilian businessmen of the Confederação Nacional da Indústria, Hannover Messe 2011
AL-INVEST IV: Reception of 40 Latin American SME’s, CeBIT 2011
AL-INVEST IV: Reception of 60 Latin American SME’s, BioFach 2011

Delegation trip: 70 SME’s of the Mercosur countries, Chile and Venezuela, Hannover Messe 2010
AL-INVEST IV: Reception of SME’s from Latin America, CeBIT 2010
AL-INVEST IV: Reception of Latin American SME’s, BioFach 2010

SEMINARS AND CONGRESSES
GIZ: Seminar for 110 Latin American SME’s on internationalization and EU-export, ANUGA 2011
EXPOAPEN 2010: Matchmaking and virtual platform for the Nicaraguan Export Association
InWent-Training: New educational programs for agricultural technology, Chile, 2009
CORFO Chile: European experts network, 2009

ΠΟΛΕΙΣ

Αμβούργο

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Για τον λόγο αυτό πολλές από τις μεγάλες γερμανικές εταιρείες εισαγωγών έχουν την έδρα τους εκεί. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Βρέμη, στην οποία επίσης έχουν έδρα σημαντικοί εισαγωγείς και χονδρέμποροι τροφίμων, όπως και το Ανόβερο, μεσαίου μεγέθους πόλη, αλλά πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Κάτω Σαξωνίας. Γι ‘ αυτό συνιστούμε το Αμβούργο, το οποίο θα καλύπτει το βόρειο τμήμα της Γερμανίας, στο πλαίσιο του Roadshow.

Ντίσελντορφ

Βρίσκεται στο κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το οποίο είναι το ομοσπονδιακό κράτος με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη Γερμανία. Έτσι, αρκετοί από τους μεγάλους «παίκτες» της αγοράς έχουν την έδρα τους εδώ, όπως η Metro (Neuss), η Rewe (Κολωνία), η Kaufhof (Κολωνία), η Tengelmann (Mülheim Ruhr) κ.ά. Ουσιαστικά ο «πληθυσμός» των εταιρειών στην περιοχή είναι αντίστοιχος του μεγάλου πληθυσμού που κατοικεί εκεί. Κοντά στο Ντίσελντορφ βρίσκονται μεγάλες – από εμπορική άποψη –και σημαντικές πόλεις: Κολωνία, Έσεν, Μίλχαϊμ, Κρέφελντ, το Münster, είναι όλες σε κοντινή απόσταση και με εύκολη πρόσβαση (τρένο, εθνική οδός). Γι ‘αυτό συνιστούμε το Ντίσελντορφ, που θα καλύπτει το δυτικό τμήμα της Γερμανίας, το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού.

Φρανκφούρτη

Είναι η πιο σημαντική πόλη του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Έσσης. Στη Φρανκφούρτη όχι μόνο βρίσκεται το πιο σημαντικό αεροδρόμιο της Γερμανίας, αλλά και αποθηκεύονται όλα τα ευπαθή εμπορεύματα. Από εδώ διανέμονται σε όλη τη Γερμανία. Το γεγονός αυτό κάνει την πόλη πιο ενδιαφέρουσα εμπορικά, καθώς είναι αρκετοί οι εισαγωγείς τροφίμων που έχουν τα γραφεία τους στη Φρανκφούρτη. Εκτός αυτού, υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες πόλεις πολύ κοντά (Βισμπάντεν, Μάιντς, Όφενμπαχ κ.ά.), όπου βρίσκονται αρκετοί εν δυνάμει αγοραστές τροφίμων. Για τους λόγους αυτούς, η Φρανκφούρτη είναι ένα σημαντικός σταθμός για το ελληνικό Roadshow.

Μόναχο

Είναι η πρωτεύουσα της νότιας Γερμανίας και καλύπτει εμπορικά μια μεγάλη περιοχή του γερμανικού Νότου. Η πρόσβαση στο Μόναχο είναι πολύ εύκολη, τόσο με ιδιωτικά όσο και με δημόσια μέσα. Πολλές από τις μεσαίου μεγέθους πόλεις κοντά στο Μόναχο (Augsburg, Ingolstadt, Garmisch Partenkirchen) – ευημερούν και κατοικούνται από πληθυσμό υψηλού εισοδηματικού προφίλ. Αυτή την πυκνοκατοικημένη περιοχή έχουν επιλέξει για έδρα τους μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες και επώνυμοι εισαγωγείς τροφίμων. Ως εκ τούτου, το Μόναχο είναι ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός για το ελληνικό Roadshow.

Διαμονή

Οι Έλληνες συμμετέχοντες θα ταξιδεύουν ως ομάδα και θα διαμένουν σε μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία, που προσφέρουν συνεδριακές εγκαταστάσεις και έχουν εύκολη πρόσβαση για τους επισκέπτες αγοραστές, εισαγωγείς κ.ά. (δημόσιες μεταφορές, πάρκινγκ κ.λπ.).

Συνεδριακές αίθουσες

Οι συνεδριακές αίθουσες στις οποίες θα γίνονται οι παρουσιάσεις διαθέτουν όλες τις απαραίτητες σύγχρονες υποδομές για Roadshows (projectors, οθόνες, ηχεία κ.ά.). Οι συναντήσεις θα γίνονται κατ’ ιδίαν με τα ενδιαφέροντα μέρη και θα υπάρχει εποπτεία και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κάθε εκδήλωσης.

Μεταφραστές – Βοηθοί

Εκπαιδευμένοι δίγλωσσοι μεταφραστές –σε ελληνικά και γερμανικά –γνώστες της ορολογίας των επαγγελματικών κατηγοριών, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι ελληνικές εταιρείες.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις της ελληνικής αποστολής θα γίνονται με ειδικό λεωφορείο για τέτοιες εκδηλώσεις, με δυνατότητες για περίπου 50 άτομα και τις αποσκευές τους, το προωθητικό υλικό και τα δείγματα των προϊόντων της κάθε εταιρείας και για τις τέσσερις ημέρες που θα διαρκέσει η περιοδεία.

Χορηγοί επικοινωνίας

LEBENSMITTEL PRAXIS www.lebensmittelpraxis.de

Είναι το ένα από τα δύο ειδικά περιοδικά που καλύπτουν το γερμανικό λιανεμπόριο, με ιστορία 60 χρόνων στο εμπόριο και στη βιομηχανία τροφίμων. Το «Lebensmittel Praxis» θεωρείται απαραίτητος σύμβουλος και εργαλείο για όλους τόσο για τους θεσμικούς φορείς όσο και για τα στελέχη του λιανεμπορίου, καθώς ο αναγνώστης βρίσκει πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες, τις επιχειρηματικές στρατηγικές, τις τελευταίες τάσεις και το φάσμα των προϊόντων, αλλά και τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις και καινοτομίες στο γερμανικό λιανεμπόριο. Παράλληλα, διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλής προβολής της βιομηχανίας και συνέδρια.

Το «Lebensmittel Praxis» είναι απαραίτητη πλατφόρμα για τον διάλογο μεταξύ των επιχειρήσεων, την πληροφόρησή τους, αλλά και για τη δικτύωσή τους. Έτσι, η συμβολή του στη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με το γερμανικό λιανεμπόριο κρίνεται απαραίτητη και σημαντική, όπως και η επιθυμία του να προβάλλει τους «Θησαυρούς της ελληνικής γης».

ML MARKET LEADER www.marketleader.gr

Το ML MARKET LEADER κυκλοφορεί από το 2005 και είναι το περιοδικό του ελληνικού λιανεμπορίου και της βιομηχανίας καταναλωτικών αγαθών. Παρακολουθεί και καλύπτει συστηματικά τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά, με συνεντεύξεις, ειδήσεις, αναλύσεις και αφιερώματα, ενώ διοργανώνει και ειδικές θεματικές εκδηλώσεις (ημερίδες, συνέδρια) για την πληρέστερη και εξειδικευμένη ενημέρωση των στελεχών των ελληνικών εταιρειών.

Το ML MARKET LEADER θα καλύψει το 1o Roadshow «Θησαυροί της ελληνικής γης» και θα επιμεληθεί την επικοινωνία του, με ειδική έκδοση, που θα εκδοθεί στην γερμανική γλώσσα και θα διανεμηθεί στο γερμανικό λιανεμπόριο. Στην περίπτωση που θα θέλατε να προβάλετε την επιχείρησή σας στη συγκεκριμένη έκδοση, το κόστος για ολοσέλιδη τετράχρωμη καταχώριση είναι 800,00€ +ΦΠΑ 23% (για περισσότερες πληροφορίες στο info@marketleader.gr –κυρία Τάνια Μπαλαμπάνη).

Το 1ο Roadshow «ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ROADSHOW

Η συμμετοχή μιας ελληνικής επιχείρησης στο Roadshow γίνεται μετά την υποβολή του έντυπου Registration Form -συμπληρωμένου και υπογεγραμμένου- στα χρονικά όρια που αναφέρονται παρακάτω και τίθεται σε ισχύ με την κατάθεση της προκαταβολής. Την ευθύνη για την ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται στο Registration Form φέρει η ελληνική επιχείρηση. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται από τη διοργανώτρια εταιρεία SIMPLY HELLAS GmbH και περιλαμβάνει: πρόγραμμα συναντήσεων, business breakfast, 4 διανυκτερεύσεις με δείπνο, μετακινήσεις στις πόλεις, διερμηνεία, δημοσιότητα & προβολή.
*τα αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Αμβούργο & Μόναχο-Αθήνα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες
**το ποσό αφορά τη συμμετοχή 1 ατόμου ανά εταιρεία.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2.914,00€ για δηλώσεις μέχρι 18/05 και 3.540,00€ για δηλώσεις που θα γίνουν μέχρι 30/05. Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%.

Η καταβολή γίνεται ως εξής:

Για την ειδική προσφορά, που ισχύει μέχρι 18/05/2012, γίνεται συνολική εξόφληση μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Για τον κανονικό τιμοκατάλογο προκαταβάλλεται το 70% του κόστους συμμετοχής με το Registration Form και η εξόφληση του υπόλοιπου 30% γίνεται μέχρι 28/05/2012. H καταβολή θα γίνεται με κατάθεση στον λογαριασμό BIC: DUSSDEDD IBAN:DE 50 300 501 10 100 632 06 73

Στο καταθετήριο θα πρέπει να αναφέρεται «Συμμετοχή στο Roadshow 18-22/06/2012» και η επωνυμία της εταιρείας ή μόνο η επωνυμία της εταιρείας.

Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να σταλεί αντίγραφο του καταθετηρίου στο e-mail: info@simplyhellas.com ή στο fax: 22940-90727.

Αποκλεισμός επιχείρησης

Η εταιρεία SIMPLY HELLAS GmbH διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού μιας επιχείρησης, όταν η τελευταία δεν καταβάλει εμπρόθεσμα το συνολικό κόστος συμμετοχής.
 

Αναβολή ή ακύρωση του Roadshow

Η εταιρεία SIMPLY HELLAS GmbH διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή ακύρωσης του Roadshow, εφόσον συντρέχουν σημαντικοί λόγοι.
Στην περίπτωση αυτή η SIMPLY HELLAS GmbH οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα τις επιχειρήσεις και να τους επιστρέψει ολόκληρο το ποσό που ήδη έχουν καταβάλει. Οι δε ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν καμία απαίτηση από τη SIMPLY HELLAS GmbH.
 

Ακύρωση συμμετοχής από επιχείρηση

Λόγω της επιλεκτικής επιλογής των ελληνικών εταιρειών και του μικρού αριθμού συμμετοχών που επιβάλλει ο μηχανισμός Β2Β προκαθορισμένων επαφών, οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να ακυρώσει τη συμμετοχή της χάνει το δικαίωμα διεκδίκησης του ποσού που έχει προκαταβάλει (ή το συνολικό ποσό συμμετοχής της εάν το έχει καταβάλει).
 

Αποδοχή κανονισμού

Ο παρών κανονισμός είναι πλήρως αποδεκτός από κάθε ελληνική εταιρεία που υπογράφει το έντυπο Registration Form.

Simply Hellas GmbH

Νίκος Κόκκορης
Υπεύθυνος Ελληνικής αγοράς
22940-90730
6987-991-440

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο