ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Εκδήλωση στα πλαίσια της 11ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας (22 έως 25 Σεπτέμβρη)

15.09.2011

Με επιτυχία διοργανώθηκε η πρόδρομη εκδήλωση της 11ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας (22 έως 25 Σεπτέμβρη) στον Παλαμά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία, μεταξύ των υπολοίπων δραστηριοτήτων.

Για το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς, το παρών έδωσε η γεωπόνος MSc, Υποψήφια Διδάκτορα Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, Επιθεωρήτρια Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, κα. Σωτηρία Πατσιαλή με θέμα «Η βιολογική γεωργία δεν είναι μόνο τρόφιμο, αλλά στάση ζωής».

Μεταξύ άλλων, η κ. Πατσιαλή ανέφερε πως οι βιολογικές καλλιέργειες αποτελούν μία πρόκληση, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το περιβάλλον αποφέροντας πολλά και σημαντικά οφέλη. Παράλληλα, έδωσε έμφαση και στην καλλιέργεια του βιολογικού βαμβακιού, αλλά και σε μια σειρά από άλλες δυνατότητες και προοπτικές, όπως είναι τα βιολογικά προϊόντα οικιακού καθαρισμού και τα βιοκαλλυντικά που αρχίζουν και καταγράφουν μία ανοδική πορεία στην αγορά.

«Τόσο τα βιολογικά τρόφιμα, όσο και η βιολογική γεωργία θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο μέλλον του πλανήτη. Η φύση και η γη ανταποδίδουν» κατέληξε η κ. Πατσιαλή.

Σχετικές πηγές:

  • Νέοι Καιροί
  • 11η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

 

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο