ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

        • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

          Generic selectors
          Exact matches only
          Search in title
          Search in content
          Post Type Selectors

Εκδήλωση στα πλαίσια της 11ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας (22 έως 25 Σεπτέμβρη)

15.09.2011

Με επιτυχία διοργανώθηκε η πρόδρομη εκδήλωση της 11ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας (22 έως 25 Σεπτέμβρη) στον Παλαμά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία, μεταξύ των υπολοίπων δραστηριοτήτων.

Για το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς, το παρών έδωσε η γεωπόνος MSc, Υποψήφια Διδάκτορα Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, Επιθεωρήτρια Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, κα. Σωτηρία Πατσιαλή με θέμα «Η βιολογική γεωργία δεν είναι μόνο τρόφιμο, αλλά στάση ζωής».

Μεταξύ άλλων, η κ. Πατσιαλή ανέφερε πως οι βιολογικές καλλιέργειες αποτελούν μία πρόκληση, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το περιβάλλον αποφέροντας πολλά και σημαντικά οφέλη. Παράλληλα, έδωσε έμφαση και στην καλλιέργεια του βιολογικού βαμβακιού, αλλά και σε μια σειρά από άλλες δυνατότητες και προοπτικές, όπως είναι τα βιολογικά προϊόντα οικιακού καθαρισμού και τα βιοκαλλυντικά που αρχίζουν και καταγράφουν μία ανοδική πορεία στην αγορά.

«Τόσο τα βιολογικά τρόφιμα, όσο και η βιολογική γεωργία θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο μέλλον του πλανήτη. Η φύση και η γη ανταποδίδουν» κατέληξε η κ. Πατσιαλή.

Σχετικές πηγές:

  • Νέοι Καιροί
  • 11η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

 

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο