ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Δελτίο Τύπου: Παρουσίαση του προτύπου πιστοποίησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης «ΒΙΟ Kouzina»

27.09.2011

Στα πλαίσια του επιτυχημένου Συνεδρίου του Μεσογειακού παραρτήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας , Agribiomediterraneo-IFOAM (ΑΒΜ), με θέμα «Βιολογική γεωργία και αγρο-οικοτουρισμός στη Μεσόγειο» (Ζάκυνθος, 16-18 Σεπτεμβρίου 2011), παρουσιάσθηκε το πρότυπο πιστοποίησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης «ΒΙΟ Kouzina» του Ινστιτούτου ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟ Ελλάς.

 

 

Το «ΒΙΟ Kouzina» που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό έως τώρα ελληνικό κανόνα για την πιστοποίηση επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με βιολογικά προϊόντα, χάρηκε μεγάλης εκτίμησης και αποδοχής τόσο από τους φορείς του εξωτερικού όσο και από τοπικούς παράγοντες στο χώρο του οικοτουρισμού και της εστίασης.
Το ΒΙΟ Ελλάς εκπροσώπησαν με την παρουσία τους ο Υπεύθυνος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κρήτης, κος Σωτήρης Μπαμπαγιούρης και η Υπεύθυνη Συστημάτων, Διεθνών & Ιδιωτικών Προτύπων, κα Βασιλική Ρούση.

 

Δείτε επίσης την περίληψη της παρουσίασης με τίτλο “Gastronomy, Organic farming and their Role in Tourism Industry today”.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο