ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Υπερδιπλασιάζεται ο προϋπολογισμός για τη Βιολογική Γεωργία

23.11.2012

Σε απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης, δήλωσε ότι, ο προϋπολογισμός για τα νέα προγράμματα ενίσχυσης για τη Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, έχει αυξηθεί σημαντικά και συγκεκριμένα, ανέρχεται πλέον στο πόσο των 190 εκατ. ευρώ (έναντι του ποσού των 85 εκ. ευρώ που είχε προγραμματιστεί αρχικά).

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των αιτήσεων για τη βιολογική γεωργία (τόσο για τους νέους δικαιούχους πενταετίας όσο και για όσους παλαιούς βιοκαλλιεργητές που έκαναν αίτηση για διετή παράταση) και να καταρτιστούν οι αρχικές λίστες με τα ονόματα των δικαιούχων.

Πηγή: Agronews

Διαβάστε επίσης

ORGANIC ECOSYSTEM – ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

Το ΥΠΑΑ&Τ συμμετέχει στο πρόγραμμα ORGANIC ECOSYSTEM με στόχο την προώθηση της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα και εν γένη την αειφόρο ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση και κατεβάστε το πρόγραμμα της Ημερίδας (pdf) πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο