ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Βράβευση του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς στην διεθνή έκθεση Agrotica 2010

19.02.2010

Με επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η Agrotica 2010. Οι αγρότες έδωσαν το παρόν και απέδειξαν ότι είναι σωστοί επαγγελματίες που ενδιαφέρονται και ενημερώνονται για τις εξελίξεις στον κλάδο τους παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το Ινστιτούτο BIO Hellas συμμετείχε στην Agrotica 2010 με σκοπό να ενημερώσει τους αγρότες για την βιολογική γεωργία αλλά και να ακούσει με ενδιαφέρον τα θέματα που τους απασχολούν.

Συμφωνήσαμε ότι η στροφή στη βιολογική γεωργία που από τη μία προστατεύει το περιβάλλον ενώ παράλληλα προσφέρει στους καταναλωτές υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η πολιτεία οφείλει να υποστηρίξει τους αγρότες στην επιλογή μιας νέας γεωργίας που αποτελεί διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η κρίση που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας και εκδηλώνεται πολλές φορές με την αδυναμία διάθεσης προϊόντων σε ικανοποιητικές τιμές κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη παραγωγής ποιοτικών προϊόντων με προορισμό νέες αγορές που ολοένα και περισσότερο ζητούν βιολογικά προϊόντα.

Το περίπτερο του Ινστιτούτου BIO Hellas κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και απέσπασε τον έπαινο προσεγμένης δημιουργίας από τη διοργανώτρια Helexpo.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο