ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Tο ΒΙΟ Ελλάς αναγνωρίζεται ως επίσημος φορέας πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας για

28.03.2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/03/2006
«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ»

Άλλη μια διεθνής αναγνώριση έρχεται να αναβαθμίσει την αξιοπιστία του συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης του ΒΙΟ Ελλάς και κατ’ επέκταση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων. Με την απόφαση 18-06/13-3-2006 του C.A.A.Q. (Conseil des Appellations Agroalimentaires du Québec) το ΒΙΟ Ελλάς αναγνωρίζεται ως επίσημος φορέας πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας για την αγορά του Καναδά.
Το ΒΙΟ Ελλάς με αυτό τον τρόπο δίνει διέξοδο στους 10000 ελεγχόμενους πελάτες του, παραγωγούς και μεταποιητές σε ακόμη μια δυναμική αγορά για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα. Ήδη, προϊόντα που ελέγχονται και πιστοποιούνται από το ΒΙΟ Ελλάς διακινούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελβετία, την Ιαπωνία, την Κορέα, σε χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και στις Η.Π.Α. όπου η πιστοποίηση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων γίνεται σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Γερμανικό Οργανισμό Πιστοποίησης Naturland.
Η αναγνώριση του ΒΙΟ Ελλάς από τις Καναδικές αρχές έρχεται να κλείσει το τελευταίο κενό που υπήρχε έως σήμερα στις πιο ενδιαφέρουσες παγκόσμιες αγορές για τα βιολογικά προϊόντα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του C.A.A.Q.:

ή το site του ΒΙΟ Ελλάς:
http://www.bio-hellas.gr

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο