ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Tο ΒΙΟ Ελλάς αναγνωρίζεται ως επίσημος φορέας πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας για

28.03.2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/03/2006
«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ»

Άλλη μια διεθνής αναγνώριση έρχεται να αναβαθμίσει την αξιοπιστία του συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης του ΒΙΟ Ελλάς και κατ’ επέκταση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων. Με την απόφαση 18-06/13-3-2006 του C.A.A.Q. (Conseil des Appellations Agroalimentaires du Québec) το ΒΙΟ Ελλάς αναγνωρίζεται ως επίσημος φορέας πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας για την αγορά του Καναδά.
Το ΒΙΟ Ελλάς με αυτό τον τρόπο δίνει διέξοδο στους 10000 ελεγχόμενους πελάτες του, παραγωγούς και μεταποιητές σε ακόμη μια δυναμική αγορά για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα. Ήδη, προϊόντα που ελέγχονται και πιστοποιούνται από το ΒΙΟ Ελλάς διακινούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελβετία, την Ιαπωνία, την Κορέα, σε χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και στις Η.Π.Α. όπου η πιστοποίηση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων γίνεται σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Γερμανικό Οργανισμό Πιστοποίησης Naturland.
Η αναγνώριση του ΒΙΟ Ελλάς από τις Καναδικές αρχές έρχεται να κλείσει το τελευταίο κενό που υπήρχε έως σήμερα στις πιο ενδιαφέρουσες παγκόσμιες αγορές για τα βιολογικά προϊόντα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του C.A.A.Q.:

ή το site του ΒΙΟ Ελλάς:
http://www.bio-hellas.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο