ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Νέος Κανονισμός Πιστοποίησης (ΚΑΝ 03) για επιχειρήσεις

24.02.2006

Αγαπητοί συνεργάτες,

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων Α.Ε. «ΒΙΟ Ελλάς», ανακοινώνει την έκδοση και έναρξη εφαρμογής του νέου ειδικού κανονισμού (ΚΑΝ 03) με σκοπό την πιστοποίηση της συμμόρφωσης με τις ειδικές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις που διαθέτουν προς πώληση προϊόντα βιολογικής γεωργίας.


Λαμβάνοντας υπόψη:

 • ότι στον Κανονισμό Ε.Ε. 2092/91 «περί του βιολογικού τρόπου παραγωγής γεωργικών προϊόντων και των σχετικών ενδείξεων στα γεωργικά προϊόντα και στα είδη διατροφής», δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη λιανική πώληση προϊόντων βιολογικής γεωργίας και
 • ότι η διάθεση προϊόντων βιολογικής γεωργίας γίνεται χωρίς να υπάρχουν ικανοποιητικές εγγυήσεις που απαιτούν οι καταναλωτές.

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων Α.Ε. «ΒΙΟ Ελλάς», μετά από :

 • συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς
 • ενδελεχή έρευνα των πραγματικών συνθηκών διακίνησης και πώλησης των προϊόντων βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα
 • διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και ανταλλαγή απόψεων
 • σύγκλιση με άλλα διεθνή πρότυπα

ικανοποιεί τις ανάγκες της αγοράς για πιστοποίηση των καταστημάτων που διαθέτουν προϊόντα βιολογικής γεωργίας στον καταναλωτή και προχωρεί στην έκδοση και εφαρμογή του Κανονισμού (ΚΑΝ 03) εστιάζοντας:

 • στο σεβασμό προς τον καταναλωτή
 • στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων βιολογικής γεωργίας
 • στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που διαθέτουν προϊόντα βιολογικής γεωργίας
 • στην ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής.

Πληροφορίες για το νέο πρότυπο πιστοποίησης (Κανονισμός, Αίτηση, Τιμοκατάλογος) θα κοινοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου www.bio-hellas.gr την 23η Φεβρουαρίου 2006 καθώς και με οποιοδήποτε άλλο μέσο κριθεί απαραίτητο.

Παρακαλείσθε, όσοι ενδιαφέρεστε, να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο, για την περαιτέρω ενημέρωσή σας και για την έναρξη των απαραίτητων διαδιακασιών ένταξης στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Γενικός Διευθυντής

 

Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο