ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Το νέο λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βιολογικά προϊόντα

22.02.2010

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία για το νέο λογότυπο της ΕΕ για τα οργανικά προϊόντα.

Η τελική ψηφοφορία σε σύνολο 130.000 ψήφων περίπου, ανέδειξε με ποσοστό 63% ως επικρατέστερο το πράσινο φύλο με τα αστεράκια της Ε.Ε, Το σχέδιο που θα αναγράφεται πάνω σε κάθε ευρωπαϊκό βιολογικό προϊόν σχεδιάστηκε από τον Ντούσαν Μιλένκοβιτς φοιτητή από τη Γερμανία και επιλέχτηκε από 3.500 προτάσεις. Τα τρία λογότυπα που συμμετείχαν στην τελική διαδικασία επιλέχθηκαν από μια διεθνούς φήμης κριτική επιτροπή.

Το νέο λογότυπο θα είναι υποχρεωτικό, και για τα 27 κράτη-μέλη, για όλα τα τυποποιημένα βιολογικά προϊόντα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το λογότυπο θα εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της, παραπέμπει στην Ε.Ε. και στη βιολογική γεωργία καθώς απεικονίζει ένα φύλλο που σχηματίζεται από δώδεκα αστέρια. Με το νέο λογότυπο επιδιώκεται τόσο η καλύτερη προστασία του καταναλωτή όσο και η προαγωγή της βιολογικής γεωργίας.

 


«Είμαι ενθουσιασμένη που έχουμε πλέον ένα νέο λογότυπο για τα βιολογικά προϊόντα διατροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Μαριάν Φίσερ Μπόελ, ευρωπαία Επίτροπος Γεωργίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο διαγωνισμός αυτός βελτίωσε την εικόνα των βιολογικών προϊόντων και πλέον έχουμε ένα λογότυπο με το οποίο ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί.»

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο