ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Το νέο λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βιολογικά προϊόντα

22.02.2010

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία για το νέο λογότυπο της ΕΕ για τα οργανικά προϊόντα.

Η τελική ψηφοφορία σε σύνολο 130.000 ψήφων περίπου, ανέδειξε με ποσοστό 63% ως επικρατέστερο το πράσινο φύλο με τα αστεράκια της Ε.Ε, Το σχέδιο που θα αναγράφεται πάνω σε κάθε ευρωπαϊκό βιολογικό προϊόν σχεδιάστηκε από τον Ντούσαν Μιλένκοβιτς φοιτητή από τη Γερμανία και επιλέχτηκε από 3.500 προτάσεις. Τα τρία λογότυπα που συμμετείχαν στην τελική διαδικασία επιλέχθηκαν από μια διεθνούς φήμης κριτική επιτροπή.

Το νέο λογότυπο θα είναι υποχρεωτικό, και για τα 27 κράτη-μέλη, για όλα τα τυποποιημένα βιολογικά προϊόντα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το λογότυπο θα εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της, παραπέμπει στην Ε.Ε. και στη βιολογική γεωργία καθώς απεικονίζει ένα φύλλο που σχηματίζεται από δώδεκα αστέρια. Με το νέο λογότυπο επιδιώκεται τόσο η καλύτερη προστασία του καταναλωτή όσο και η προαγωγή της βιολογικής γεωργίας.

 


«Είμαι ενθουσιασμένη που έχουμε πλέον ένα νέο λογότυπο για τα βιολογικά προϊόντα διατροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Μαριάν Φίσερ Μπόελ, ευρωπαία Επίτροπος Γεωργίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο διαγωνισμός αυτός βελτίωσε την εικόνα των βιολογικών προϊόντων και πλέον έχουμε ένα λογότυπο με το οποίο ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί.»

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο