ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Συμμετοχή της ΒΙΟ Ελλάς στην 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας 19 – 21 Σεπτέμβρη 2008

17.09.2008

Αφιερωμένη στους υδάτινους πόρους είναι η 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Καρδίτσας το τριήμερο 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη 2008.

Στο δυτικό άκρο του Θεσσαλικού κάμπου σε απόσταση 10km απ’ τις υπώρειες της Πίνδου και σε υψόμετρο 110μ. χτισμένη δίπλα σε παραπόταμο του Πηνειού διακρίνεται για τα πολλά παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά, τις πλατείες και τους πεζόδρομους. Στο μεγάλο, καταπράσινο πάρκο του Παυσίλυπου στο κέντρο της πόλης, με τα πολλά παγώνια που περιφέρονται άφοβα στο χώρο που αποτελεί κόσμημα καθώς και σήμα κατατεθέν για την πόλη, διοργανώνεται για άλλη μια φορά η Οικολογική γιορτή Καρδίτσας.

Η Οικολογική αυτή γιορτή αποτελεί Πανελλήνια πρωτοποριακή δραστηριότητα στο είδος της. Προσελκύει, εκθέτες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Η γιορτή περιλαμβάνει εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων, ειδών χειροτεχνίας και έκθεση περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Στην γιορτή θα συμμετέχει και η ΒΙΟ Ελλάς με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών για τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας και για τα πολλαπλά οφέλη από την εφαρμογή της.

Διοργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Καρδίτσας, Δ/νση Βιομηχανικών Φυτών & ΟΣΔΕ Νομού Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ, Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Ν. Καρδίτσας, Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Καρδίτσας, Γεωπονικός Σύλλογος Καρδίτσας, Σύλλογος Δασολόγων Νομού Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο