ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Καναδά για τα βιολογικά προϊόντα

30.06.2011

Μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις κατέληξαν τελικά σε συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Καναδάς για τα βιολογικά προϊόντα. Η αναθεώρηση των κανονισμών, που έγινε στη νομοθεσία της ΕΕ και του Καναδά, για τη βιολογική παραγωγή και τα συστήματα ελέγχου βιολογικών προϊόντων, είχε σαν αποτέλεσμα οι αρχές που διέπουν την παραγωγή βιολογικών της μιας πλευράς να είναι ισοδύναμες με της άλλης. Όπως αναφέρουν από κοινού οι δύο πλευρές, η συμφωνία θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τις συναλλαγές γεωργικών βιολογικών προϊόντων μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

Επίσης μετά από αυτή την συμφωνία τα αντίστοιχα βιολογικά λογότυπα της μιας πλευράς θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και στην αγορά του άλλης.

Από την πλευρά της ΕΕ, στις 21 Ιουνίου 2011, προστέθηκε ο Καναδάς στο σχετικό Κανονισμό που αναγράφει τις χώρες που παράγουν «ισοδύναμα» με της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιολογικά προϊόντα.

Παράλληλα ο Καναδάς επιβεβαίωσε γραπτώς, στις 23 Ιουνίου 2011, πως αναγνωρίζει ότι όλα τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ παράγονται σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία βιολογικών προϊόντων.

Επίσης και οι δύο πλευρές, αποφάσισαν να διεξάγουν επιπλέον επιτόπιους ελέγχους για την εφαρμογή των κανόνων παραγωγής βιολογικών προϊόντων.

 

Πηγή: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=65620

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο