ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Καναδά για τα βιολογικά προϊόντα

30.06.2011

Μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις κατέληξαν τελικά σε συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Καναδάς για τα βιολογικά προϊόντα. Η αναθεώρηση των κανονισμών, που έγινε στη νομοθεσία της ΕΕ και του Καναδά, για τη βιολογική παραγωγή και τα συστήματα ελέγχου βιολογικών προϊόντων, είχε σαν αποτέλεσμα οι αρχές που διέπουν την παραγωγή βιολογικών της μιας πλευράς να είναι ισοδύναμες με της άλλης. Όπως αναφέρουν από κοινού οι δύο πλευρές, η συμφωνία θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τις συναλλαγές γεωργικών βιολογικών προϊόντων μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

Επίσης μετά από αυτή την συμφωνία τα αντίστοιχα βιολογικά λογότυπα της μιας πλευράς θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και στην αγορά του άλλης.

Από την πλευρά της ΕΕ, στις 21 Ιουνίου 2011, προστέθηκε ο Καναδάς στο σχετικό Κανονισμό που αναγράφει τις χώρες που παράγουν «ισοδύναμα» με της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιολογικά προϊόντα.

Παράλληλα ο Καναδάς επιβεβαίωσε γραπτώς, στις 23 Ιουνίου 2011, πως αναγνωρίζει ότι όλα τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ παράγονται σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία βιολογικών προϊόντων.

Επίσης και οι δύο πλευρές, αποφάσισαν να διεξάγουν επιπλέον επιτόπιους ελέγχους για την εφαρμογή των κανόνων παραγωγής βιολογικών προϊόντων.

 

Πηγή: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=65620

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο