ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Καναδά για τα βιολογικά προϊόντα

30.06.2011

Μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις κατέληξαν τελικά σε συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Καναδάς για τα βιολογικά προϊόντα. Η αναθεώρηση των κανονισμών, που έγινε στη νομοθεσία της ΕΕ και του Καναδά, για τη βιολογική παραγωγή και τα συστήματα ελέγχου βιολογικών προϊόντων, είχε σαν αποτέλεσμα οι αρχές που διέπουν την παραγωγή βιολογικών της μιας πλευράς να είναι ισοδύναμες με της άλλης. Όπως αναφέρουν από κοινού οι δύο πλευρές, η συμφωνία θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τις συναλλαγές γεωργικών βιολογικών προϊόντων μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

Επίσης μετά από αυτή την συμφωνία τα αντίστοιχα βιολογικά λογότυπα της μιας πλευράς θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και στην αγορά του άλλης.

Από την πλευρά της ΕΕ, στις 21 Ιουνίου 2011, προστέθηκε ο Καναδάς στο σχετικό Κανονισμό που αναγράφει τις χώρες που παράγουν «ισοδύναμα» με της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιολογικά προϊόντα.

Παράλληλα ο Καναδάς επιβεβαίωσε γραπτώς, στις 23 Ιουνίου 2011, πως αναγνωρίζει ότι όλα τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ παράγονται σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία βιολογικών προϊόντων.

Επίσης και οι δύο πλευρές, αποφάσισαν να διεξάγουν επιπλέον επιτόπιους ελέγχους για την εφαρμογή των κανόνων παραγωγής βιολογικών προϊόντων.

 

Πηγή: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=65620

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο