ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Πέρασε τα σύνορα το ελληνικό Πρότυπο “BIO Kouzina”: Απονομή Πιστοποιητικού στο «SHERATON»

21.11.2011

Πέρασε τα σύνορα η αναγνώριση του ελληνικού Προτύπου για τη μαζική εστίαση «ΒΙΟ Kouzina», προσθέτοντας έτσι αξία στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία του ΒΙΟ Ελλάς. Η απονομή του Πιστοποιητικού έλαβε χώρα την Τετάρτη 09/11/2011 στο ξενοδοχείο Sheraton Balkan Hotel International της Σόφιας στην εκδήλωση για τη βιολογική γεωργία που συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βουλγαρία και το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, εφαρμόστηκαν οι αρχές του ελληνικού πρότυπου πιστοποίησης μαζικής εστίασης ΒΙΟ Kouzina και πιστοποιήθηκε το catering του ξενοδοχείου Sheraton Balkan Hotel International της Σόφιας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το ξενοδοχείο Sheraton απέδειξε το επίπεδο των υπηρεσιών του, αφού πιστοποιήθηκε στην κατηγορία GOLD για τον μπουφέ που οργάνωσε.

Η εμπιστοσύνη που έδειξε στο σήμα ΒΙΟ Kouzina μία επιχείρηση της εμβέλειας και του κύρους του Sheraton Balkan Hotel International αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια που κατέβαλε ο φορέας μας για τη δημιουργία ενός Προτύπου κοινής αποδοχής και διεθνούς αναγνωρισιμότητας, αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΒΙΟ Ελλάς. Έτσι, αποδείχθηκε εμπράκτως ότι ο μπουφές ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων μπορεί να είναι βιολογικός.

Το πιστοποιητικό παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχείου Sheraton, κύριος Γεράσιμος Περδικάρης (φώτο).

Στην πραγματοποίηση του catering συνέβαλαν καθοριστικά οι ελληνικές και βουλγάρικες επιχειρήσεις, πιστοποιημένες στο ΒΙΟ Ελλάς («ΒΕΛΟΥΪΤΙΝΟΣ», «ΒΙΟΕΥΜΑΙΟΣ», «BIOSVIAT», «ΕΥΡΟΚΛΥΔΩΝ», «ERBORA», «Ιχθυοκαλλιέργειες ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ», «Αγρόκτημα ΣΤΕΦΑΝΟΥ», «Οικολογικό Αγρόκτημα Λιβαδερού», «Οινοποιεία ΜΕΘΥΜΝΑΙΟΣ», «ORGANIC 3S», «το Βλογημένο Περιβόλι») που συμμετείχαν στην εκδήλωση και προσέφεραν ευρεία γκάμα βιολογικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολύ επιτυχημένου μενού.

H πιστοποίηση ΒΙΟ Kouzina αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη προς τους καταναλωτές βιολογικών προϊόντων ότι η χρήση βιολογικών πρώτων υλών μπορεί να καλύψει μια απαιτητική κουζίνα όπως αυτή του Sheraton Balkan Hotel International. Καλύπτει όλα τα είδη των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης που σερβίρουν βιολογικά γεύματα (εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering, κυλικεία κλπ). Το ΒΙΟ Ελλάς συγχαίρει το Sheraton Balkan Hotel για την επιτυχημένη πρωτοβουλία και καλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις εφαρμογής του ΒΙΟ Kouzina.

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο