ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Πέρασε τα σύνορα το ελληνικό Πρότυπο “BIO Kouzina”: Απονομή Πιστοποιητικού στο «SHERATON»

21.11.2011

Πέρασε τα σύνορα η αναγνώριση του ελληνικού Προτύπου για τη μαζική εστίαση «ΒΙΟ Kouzina», προσθέτοντας έτσι αξία στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία του ΒΙΟ Ελλάς. Η απονομή του Πιστοποιητικού έλαβε χώρα την Τετάρτη 09/11/2011 στο ξενοδοχείο Sheraton Balkan Hotel International της Σόφιας στην εκδήλωση για τη βιολογική γεωργία που συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βουλγαρία και το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, εφαρμόστηκαν οι αρχές του ελληνικού πρότυπου πιστοποίησης μαζικής εστίασης ΒΙΟ Kouzina και πιστοποιήθηκε το catering του ξενοδοχείου Sheraton Balkan Hotel International της Σόφιας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το ξενοδοχείο Sheraton απέδειξε το επίπεδο των υπηρεσιών του, αφού πιστοποιήθηκε στην κατηγορία GOLD για τον μπουφέ που οργάνωσε.

Η εμπιστοσύνη που έδειξε στο σήμα ΒΙΟ Kouzina μία επιχείρηση της εμβέλειας και του κύρους του Sheraton Balkan Hotel International αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια που κατέβαλε ο φορέας μας για τη δημιουργία ενός Προτύπου κοινής αποδοχής και διεθνούς αναγνωρισιμότητας, αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΒΙΟ Ελλάς. Έτσι, αποδείχθηκε εμπράκτως ότι ο μπουφές ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων μπορεί να είναι βιολογικός.

Το πιστοποιητικό παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχείου Sheraton, κύριος Γεράσιμος Περδικάρης (φώτο).

Στην πραγματοποίηση του catering συνέβαλαν καθοριστικά οι ελληνικές και βουλγάρικες επιχειρήσεις, πιστοποιημένες στο ΒΙΟ Ελλάς («ΒΕΛΟΥΪΤΙΝΟΣ», «ΒΙΟΕΥΜΑΙΟΣ», «BIOSVIAT», «ΕΥΡΟΚΛΥΔΩΝ», «ERBORA», «Ιχθυοκαλλιέργειες ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ», «Αγρόκτημα ΣΤΕΦΑΝΟΥ», «Οικολογικό Αγρόκτημα Λιβαδερού», «Οινοποιεία ΜΕΘΥΜΝΑΙΟΣ», «ORGANIC 3S», «το Βλογημένο Περιβόλι») που συμμετείχαν στην εκδήλωση και προσέφεραν ευρεία γκάμα βιολογικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολύ επιτυχημένου μενού.

H πιστοποίηση ΒΙΟ Kouzina αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη προς τους καταναλωτές βιολογικών προϊόντων ότι η χρήση βιολογικών πρώτων υλών μπορεί να καλύψει μια απαιτητική κουζίνα όπως αυτή του Sheraton Balkan Hotel International. Καλύπτει όλα τα είδη των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης που σερβίρουν βιολογικά γεύματα (εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering, κυλικεία κλπ). Το ΒΙΟ Ελλάς συγχαίρει το Sheraton Balkan Hotel για την επιτυχημένη πρωτοβουλία και καλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις εφαρμογής του ΒΙΟ Kouzina.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο