ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Ισοδυναμία JAS Βιολογικών Προϊόντων και Ελληνικών Βιολογικών Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης

19.10.2007

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας τα επεξεργασμένα ή μη βιολογικά προϊόντα φυτικής προέλευσης έτερων κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αναγνωρίζονται ως ισοδύναμα με τα πιστοποιημένα JAS βιολογικά προϊόντα.

Η αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων φυτικής προέλευσης βρίσκεται σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2007. Συγκεκριμένα αφορά τα ελληνικά «Προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας», τα οποία πιστοποιούνται βάσει του Καν. Ε.Ε. 2092/91 από ελληνικούς Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης.

Επομένως, τα πιστοποιημένα από το ΒΙΟ Ελλάς «Προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας» φυτικής προέλευσης, εξάγονται στην Ιαπωνία και με την παραλαβή τους από την εταιρία εισαγωγής, πιστοποιημένης βάσει του JAS, είναι δυνατή η διακίνησή τους και η επισήμανσή τους ως JAS βιολογικά προϊόντα.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα έγγραφα σχετικά με την αναγνώριση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:


Διαβάστε επίσης

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο