ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Ισοδυναμία JAS Βιολογικών Προϊόντων και Ελληνικών Βιολογικών Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης

19.10.2007

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας τα επεξεργασμένα ή μη βιολογικά προϊόντα φυτικής προέλευσης έτερων κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αναγνωρίζονται ως ισοδύναμα με τα πιστοποιημένα JAS βιολογικά προϊόντα.

Η αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων φυτικής προέλευσης βρίσκεται σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2007. Συγκεκριμένα αφορά τα ελληνικά «Προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας», τα οποία πιστοποιούνται βάσει του Καν. Ε.Ε. 2092/91 από ελληνικούς Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης.

Επομένως, τα πιστοποιημένα από το ΒΙΟ Ελλάς «Προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας» φυτικής προέλευσης, εξάγονται στην Ιαπωνία και με την παραλαβή τους από την εταιρία εισαγωγής, πιστοποιημένης βάσει του JAS, είναι δυνατή η διακίνησή τους και η επισήμανσή τους ως JAS βιολογικά προϊόντα.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα έγγραφα σχετικά με την αναγνώριση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:


Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο