ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Η ΒΙΟ Hellas στον 10η Αγροτικό Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων από 1 έως 10 Αυγούστου 2008

24.07.2008

Ο γαστρονομικός πολιτισμός του νομού Χανίων αποτελεί το θέμα της φετινής 10ης διοργάνωσης του Αγροτικού Αυγούστου, που θα διεξαχθεί από τις 1-10 Αυγούστου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και με τη στήριξη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης ΒΙΟ Ελλάς συμμετέχει στην γιορτή (παγόδα Νο 5) με σκοπό να προωθήσει την βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς σχετικά με την βιολογική καλλιέργεια. Η ιδέα του «Αγροτικού Αυγούστου».

Η ιδέα του «Αγροτικού Αυγούστου» είναι η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής ως τη βάση της πυραμίδας που προβάλλει ένα ποιοτικό τρόπο διαβίωσης. Στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν συμπεριλαμβάνεται μια ημερίδα για το γαστρονομικό πολιτισμό του νομού ως όχημα ανάπτυξης του τουρισμού και μια ημερίδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου ενώ θα υπάρχουν καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης το 2007 υπερέβησαν τα 50.000 άτομα. Ανάμεσά τους υπάρχουν και εμπορικοί αντιπρόσωποι ή έμποροι που κλείνουν συμφωνίες, ενώ κυρίαρχο προϊόν σ’ αυτές τις συμφωνίες είναι το ελαιόλαδο.

Σημειώνεται πως φέτος η πρώτη ημερίδα για τον γαστρονομικό πολιτισμό του Ν. Χανίων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη για την εμπορία και την τυποποίηση του ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο θα γίνει στις 8 Αυγούστου. Στην ημερίδα αυτή θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου. Ο δήμος Σφακίων ενέταξε τα «Καλλικράτεια», που θα γίνουν στις 19 Αυγούστου, στο πρόγραμμα του Αγροτικού Αυγούστου και επίσης στο Καστέλι θα υπάρχει αποκεντρωμένη «παρουσία» του «Αγροτικού Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο