ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Η ΒΙΟ Hellas στον 10η Αγροτικό Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων από 1 έως 10 Αυγούστου 2008

24.07.2008

Ο γαστρονομικός πολιτισμός του νομού Χανίων αποτελεί το θέμα της φετινής 10ης διοργάνωσης του Αγροτικού Αυγούστου, που θα διεξαχθεί από τις 1-10 Αυγούστου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και με τη στήριξη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης ΒΙΟ Ελλάς συμμετέχει στην γιορτή (παγόδα Νο 5) με σκοπό να προωθήσει την βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς σχετικά με την βιολογική καλλιέργεια. Η ιδέα του «Αγροτικού Αυγούστου».

Η ιδέα του «Αγροτικού Αυγούστου» είναι η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής ως τη βάση της πυραμίδας που προβάλλει ένα ποιοτικό τρόπο διαβίωσης. Στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν συμπεριλαμβάνεται μια ημερίδα για το γαστρονομικό πολιτισμό του νομού ως όχημα ανάπτυξης του τουρισμού και μια ημερίδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου ενώ θα υπάρχουν καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης το 2007 υπερέβησαν τα 50.000 άτομα. Ανάμεσά τους υπάρχουν και εμπορικοί αντιπρόσωποι ή έμποροι που κλείνουν συμφωνίες, ενώ κυρίαρχο προϊόν σ’ αυτές τις συμφωνίες είναι το ελαιόλαδο.

Σημειώνεται πως φέτος η πρώτη ημερίδα για τον γαστρονομικό πολιτισμό του Ν. Χανίων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη για την εμπορία και την τυποποίηση του ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο θα γίνει στις 8 Αυγούστου. Στην ημερίδα αυτή θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου. Ο δήμος Σφακίων ενέταξε τα «Καλλικράτεια», που θα γίνουν στις 19 Αυγούστου, στο πρόγραμμα του Αγροτικού Αυγούστου και επίσης στο Καστέλι θα υπάρχει αποκεντρωμένη «παρουσία» του «Αγροτικού Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο