ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Η ΒΙΟ Hellas στον 10η Αγροτικό Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων από 1 έως 10 Αυγούστου 2008

24.07.2008

Ο γαστρονομικός πολιτισμός του νομού Χανίων αποτελεί το θέμα της φετινής 10ης διοργάνωσης του Αγροτικού Αυγούστου, που θα διεξαχθεί από τις 1-10 Αυγούστου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και με τη στήριξη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης ΒΙΟ Ελλάς συμμετέχει στην γιορτή (παγόδα Νο 5) με σκοπό να προωθήσει την βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς σχετικά με την βιολογική καλλιέργεια. Η ιδέα του «Αγροτικού Αυγούστου».

Η ιδέα του «Αγροτικού Αυγούστου» είναι η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής ως τη βάση της πυραμίδας που προβάλλει ένα ποιοτικό τρόπο διαβίωσης. Στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν συμπεριλαμβάνεται μια ημερίδα για το γαστρονομικό πολιτισμό του νομού ως όχημα ανάπτυξης του τουρισμού και μια ημερίδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου ενώ θα υπάρχουν καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης το 2007 υπερέβησαν τα 50.000 άτομα. Ανάμεσά τους υπάρχουν και εμπορικοί αντιπρόσωποι ή έμποροι που κλείνουν συμφωνίες, ενώ κυρίαρχο προϊόν σ’ αυτές τις συμφωνίες είναι το ελαιόλαδο.

Σημειώνεται πως φέτος η πρώτη ημερίδα για τον γαστρονομικό πολιτισμό του Ν. Χανίων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη για την εμπορία και την τυποποίηση του ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο θα γίνει στις 8 Αυγούστου. Στην ημερίδα αυτή θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου. Ο δήμος Σφακίων ενέταξε τα «Καλλικράτεια», που θα γίνουν στις 19 Αυγούστου, στο πρόγραμμα του Αγροτικού Αυγούστου και επίσης στο Καστέλι θα υπάρχει αποκεντρωμένη «παρουσία» του «Αγροτικού Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο