ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Η ΒΙΟ Ελλάς στην 2η Κτηνοτροφική Έκθεση Μενοικίου με την επωνυμία “Ζωοκομία 2008” στις 19-21/09

02.09.2008

Η 2η Κτηνοτροφικής έκθεσης Μενοικίου με την επωνυμία “Ζωοκομία 2008” θα γίνει στον παρόχθιο εκθεσιακό χώρο της λίμνης του Αγγίτη ποταμού στο Τ.Δ. Κοκκινογείων του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας από της 19-21 Σεπτεμβρίου 2008.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης ΒΙΟ Ελλάς στηρίζει και φέτος την έκθεση με σκοπό να προωθήσει την βιολογική κτηνοτροφία που και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς σχετικά με αυτή.

Για την προετοιμασία της Έκθεσης αυτής εργάσθηκαν το Τοπικό συμβούλιο της Μικρόπολης με πρόεδρο της τον κ. Αβραάμ Δαβίδ. Η Εθελοντική ομάδα Μενοικίου και ο Δήμος Προσοτσάνης με τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Φατράλη.

Μετά την πετυχημένη διοργάνωση της 1ης Κτηνοτροφικής Έκθεσης Μενοικίου 2007, από την Εθελοντική Ομάδα Μενοικίου η προσπάθεια επαναλαμβάνετε και φέτος.

Εθελοντική Ομάδα Μενοικίου:

“Με την απλοϊκή σκέψη ότι η κτηνοτροφική ζωή δεν μπορεί σήμερα να περιορίζεται μόνον στο άρμεγμα πρωί και βράδυ και βοσκή όλη την ημέρα, χωρίς καμία δυνατότητα των ανθρώπων της, για επικοινωνία και ενημέρωση με τα τεκταινόμενα αλλά και χωρίς την απόκτηση της αναγκαίας γνώσης για ένα καλύτερο αύριο.

Πιστεύουμε και το έχουμε αποδείξει, ότι με την εθελοντική μας πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της περιοχής δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες πρόσθετης αξίας για όλους εκείνους τους κύκλους εργασιών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κτηνοτροφία.

Φέτος η έκθεση μας θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου και θα έχει ως αποκλειστική θεματική ενότητα την κτηνοτροφία. Ο υπαίθριος εκθεσιακός χώρος στις όχθες του Αγγίτη ποταμού κατά την περυσινή διοργάνωση εξέπληξε εκθέτες και επισκέπτες, με την υψηλή αισθητική – φυσική του ομορφιά και έφερε ουσιαστικά κοντά τους ανθρώπους του βουνού και της υπαίθρου με την σύγχρονη γνώση και τεχνολογία.

Η υψηλή επισκεψιμότητα από ολόκληρη την Ελλάδα και την γειτονική Βουλγαρία καθώς και ο μεγάλος όγκος των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν και φέτος κίνητρο συμμετοχής στην έκθεση μεγαλύτερου αριθμού εκθετών και επισκεπτών”.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η 2η κτηνοτροφική Έκθεση Μενοικίου με την επωνυμία “Ζωοκομία 2008” θα φιλοξενήσει εκθέτες και δράσεις από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 1. Ζώντα ζώα που περιλαμβάνονται στον κύκλο της κτηνοτροφίας, δασοκομίας κ.λ.π.
 2. Κτηνοτροφικός μηχανολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του κτηνοτροφικού κλάδου εργασιών.
 3. Βιομηχανίες και δίκτυο εμπορίας ζωοτροφών.
 4. Κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα.
 5. Οργανισμοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στον κτηνοτροφικό κύκλο εργασιών.
 6. Υποστηρικτικές υπηρεσίες του Δημοσίου τομέα και εκπαιδευτικά ιδρύματα με αντικείμενο την κτηνοτροφία.
 7. Εξειδικευμένοι στον αγροκτηνοτροφικό τομέα εκδοτικοί οίκοι και ΜΜΕ.
 8. Εργαστήρια και βιοτεχνικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα κτηνοτροφικών στεγάστρων, υποδομών και λοιπών υποστηρικτικών κατασκευών.
 9. Μεταποιητικές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις στον τομέα της αλυσίδας των τροφίμων όπως βιομηχανίες γάλακτος, αλλαντικών, τυροκομικών, κρέατος κ.λ.π.
 10. Εταιρείες και καταστήματα εισαγωγής και εμπορίας γεωπονικών προϊόντων.
 11. Εταιρείες, καταστήματα και φορείς Κυνηγίου και Αλιείας.
 12. Εταιρείες και καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατοικιδίων ζώων (pet Shops).
 13. Ημερίδες και διαλέξεις σε θέματα κτηνοτροφίας και γεωργίας.

Πληροφορίες για την έκθεση:

Ταχ. Διεύθυνση: Κ. Κ. Μικρόπολης Δράμας Τ.Κ. 660 36

Τηλ.: 2522 – 31202 κ. Βουγιουκλή Ελένη

Fax: 2522 – 31202

Πληροφορίες:

Χατζηδιάκο Δημ. 6945197172

Χατζηγεωργίου Δημ. 6946976119

(E-mail): menikioueom@gmail.com

www.menikio.gr

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο