ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Διαπίστευση του ΒΙΟΕΛΛΑΣ από το USDA

02.08.2017

 

Δελτίο Τύπου

 Διαπίστευση του ΒΙΟΕΛΛΑΣ από το USDA – (Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α.)

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων Α.Ε. «ΒΙΟΕΛΛΑΣ», στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων και βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους πελάτες του προχώρησε στην επέκταση των υπηρεσιών πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σύμφωνα με το πρότυπο βιολογικής γεωργίας National Organic Program (NOP) του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α (USDA).

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από τις 20 Ιουλίου 2017 το ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος φορέας στην Ελλάδα σύμφωνα με το πρότυπο NOP/USDA απευθείας από το αμερικάνικο Υπουργείο Γεωργίας. Οι πιστοποιήσεις NOP/USDA αφορούν τους τομείς της φυτικής παραγωγής, συλλογής αυτοφυών φυτών και βοτάνων καθώς και της μεταποίησης.

Το εν λόγω πρότυπο βοηθάει σημαντικά επιχειρήσεις που εξάγουν τα προϊόντα τους στην αγορά των Η.Π.Α να αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά την προτίμηση των καταναλωτών. Παράλληλα, μπορούν να πιστοποιηθούν προϊόντα τα οποία εξαιρούνται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την βιολογική γεωργία (π.χ. καπνός). Ακόμα η πιστοποίηση με το NOP/USDA δίνει τη δυνατότητα εξαγωγής βιολογικών προϊόντων σε χώρες που είτε δεν έχουν συμφωνία ισοτιμίας με την Ε.Ε αλλά με τις ΗΠΑ είτε απαιτούν μόνο τη NOP/USDA πιστοποίηση.

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ ως διαπιστευμένος φορέας για το πρότυπο NOP/USDA μπορεί να πιστοποιεί επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία όπου διαθέτει γραφεία αλλά και σε άλλες χώρες εκτός αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση σύμφωνα με το εν λόγω πρότυπο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 8211940 ή στο e-mail nop@bio-hellas.gr

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Γεωπόνου & Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, κορυφαίος οργανισμός ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της Γεωπόνο, για πλήρη απασχόληση, στις παρακάτω θέσεις.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Ανακοίνωση Συνεργασίας BIOHELLAS – Mithracert

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων BIOHELLAS και η Mithracert Kontrol ve Sertifikasyon Ltd ξεκινούν συνεργασία για το NOP USDA στην Τουρκία. Κοινός μας στόχος είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας των πιστοποιήσεων για το πρότυπο NOP στην ευρύτερη περιοχή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο