ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ BIOL

26.03.2007

BIOL 2007

Για 12η συνεχή χρονιά, ανοίγει και φέτος τις πύλες του, ο διεθνής καταξιωμένος διαγωνισμός Βιολογικών Έξτρα παρθένων Ελαιόλαδων, ο οποίος ως γνωστό τελεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μπάρι της Ιταλίας.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες συμμετοχές που ως συνήθως επιφυλάσσουν εκπλήξεις, όχι μόνο γιά την ποιότητα των βιολογικών ελαιόλαδων που συμμετέχουν, αλλά και για την προέλευση τους, η οποία κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ελαιόλαδα περιοχών της υδρογείου, που πριν λίγα χρόνια δεν φανταζόμαστε ούτε ότι γνωρίζουν το ελαιόλαδο ως τρόφιμο.

Οι παραγωγοί – τυποποιητές και ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται απ΄ ευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.premiobiol.it , είτε να έλθουν σε επαφή με τον κο Β. Καμβύση (τηλ. 6974085205), μέλος της διεθνούς επιτροπής βραβείων, για την Ελληνική συμμετοχή και επίσης προώθηση απ΄ ευθείας στην τελική φάση του διαγωνισμού, μετά από την γνωστή Ελληνική διοργάνωση ‘biolhellas’ που και φέτος φιλοξενείται από τον ΣΕΒΙΤΕΛ, και θα διεξαχθεί τέλη Μαρτίου, με προσκεκλημένους ειδικούς Έλληνες και ξένους πιστοποιημένους γευσιγνώστες Βιολογικών και ΠΟΠ ελαιόλαδων.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν και εφέτος είναι τα εξής:

 • ΒΙΟL, στο καλύτερο τυποποιημένο Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Παραγωγού,
 • ΒΙΟLPACK, στην καλύτερη τυποποιημένη συσκευασία-φιάλη-ετικέτα-σχεδιασμό αλλά και πληρέστερη επισήμανση, Βιολογικού extra προϊόντος.
 • BIOLBLENDED, στο καλύτερο βιολογικό extra virgin blend, βεβαιωμένης προέλευσης και ποιότητας, τυποποιημένο από απλούς εμφιαλωτές (μη παραγωγούς), είτε αλυσίδες διανομής και εμπορίας.
 • Βραβεία εξαιρετικών βιολογικών ελαιόλαδων που διακρίνονται ανά περιοχή ή/και χώρα προέλευσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συσκευασίες που θα πρέπει να υποβληθούν είναι 5*750 ml ανα τύπο/μάρκα που συμμετέχει, είτε 4*1 lt κλπ. Οπωσδήποτε πρέπει να είναι 4 ακέραιες συσκευασίες.

Γραφεία ΣΕΒΙΤΕΛ : Ξενοφώντος 15α , 105 57, Αθήνα. τηλ. 2103238856

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο