ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τη KRAV

23.09.2015

 

 

 

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ ανακοινώνει την συνέχιση της συνεργασίας με τον Σουηδικό οργανισμό πιστοποίησης KRAV, για τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων στην Ελλάδα σύμφωνα με το Σουηδικό πρότυπο πιστοποίησης της KRAV για τη βιολογική γεωργία.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων με πλεονεκτήματα τη φυσική ποιοτική υπεροχή και τη γευστική ανωτερότητα των ελληνικών προϊόντων, στρέφουν όλο και περισσότερο το βλέμμα τους στις αγορές των Σκανδιναβικών χωρών.

Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σουηδία, οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Σουηδίας την τελευταία τριετία παρουσιάζονται αυξημένες.

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ, σε συνεργασία με τον Σουηδικό οργανισμό πιστοποίησης KRAV, αναλαμβάνει τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων στην Ελλάδα για τον έλεγχο τήρησης των επιπλέον απαιτήσεων που τίθενται από την KRAV, με επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Η KRAV είναι πρωταγωνιστής στη πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων στη Σουηδία από το 1985 και τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές βιολογικών προϊόντων της Σκανδιναβικής χώρας. Tο σήμα KRAV είναι πολύ γνωστό στους Σουηδούς καταναλωτές, με την ενισχυόμενη ευαισθητοποίηση στο σήμα να φτάνει το 98 τοις εκατό! 

 

 

 

Το σήμα KRAV συμβολίζει:

 Σταθερό φυσικό περιβάλλον,

Αδιάλειπτη φροντίδα για τα ζώα,

Καλή υγεία,

Κοινωνική Ευθύνη

 

Το Σουηδικό πρότυπο πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων KRAV θέτει γενικές απαιτήσεις για την παραγωγή πιο αυστηρές από αυτές του ΕΚ 834/2007, αλλά και ειδικές απαιτήσεις παραγωγής ανά κατηγορία γεωργικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, λαχανικά, κρέας, μεταποιημένα κ.α.)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο KRAV, καθώς επίσης και για τις απαιτήσεις & προϋποθέσεις εξαγωγής Βιολογικών Προϊόντων στην αγορά της Σουηδίας, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με το Τμήμα Ξένων Προτύπων του ΒΙΟΕΛΛΑΣ.

 

pstandards@bio-hellas.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο