ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Το Ινστιτούτο BIOHELLAS συμμετέχει στην BIOFACH / VIVANESS 2021 eSPECIAL

15.02.2021

Το Ινστιτούτο BIOHELLAS στο πλαίσιο της στήριξης των Ελλήνων εξαγωγέων βιολογικών τροφίμων, συμμετέχει στη BIOFACH / VIVANESS 2021 eSPECIAL, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021 μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν επαφές, δίκτυο, να ανακαλύψουν τάσεις και καινοτομίες, και να ανταλλάξουν γνώσεις με εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο.

Το BIOHELLAS Α.Ε. είναι εγκεκριμένος Φορέας Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία που διέπει την παραγωγή και εμπορία βιολογικών προϊόντων (Κανονισμοί 834/2007/ΕΚ και 889/2008/ΕΚ), με κωδικό έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση GR-BIO-03. Παράλληλα έχοντας αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με αναγνωρισμένους Φορείς Ελέγχου και Πιστοποίησης του εξωτερικού, παρέχει υπηρεσίες ελέγχου σύμφωνα με το Πρότυπο BIOSUISSE (Ελβετία), NATURLAND & NATURLAND FAIR (Γερμανία), KRAV (Σουηδία), DEMETER (Βιοδυναμική γεωργία) και το Πρότυπο USDA/NOP του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α. για βιολογικά προϊόντα που προορίζονται για την αγορά της Αμερικής και δεν καλύπτονται από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό περί βιολογικής γεωργίας.


Διαγράφοντας έως σήμερα μια επιτυχημένη πορεία στον τομέα της πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, το BIOHELLAS έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον τομέα της πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 22000:2005, ISO 9001:2015), της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών (Πρότυπα AGRO 2.1 & AGRO 2.2, Πρωτόκολλο GLOBAL G.A.P.), ενώ σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς παρέχει υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης σύμφωνα με τα πρότυπα για την ασφάλεια των τροφίμων IFS & BRC, παρέχοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μιας σύγχρονης επιχείρησης από την καλλιέργεια και εκτροφή ζώων έως τη μεταποίηση και διάθεση στον τελικό καταναλωτή.

Τα προϊόντα που φέρουν το σήμα του BIOHELLAS, εκτός από την αγορά της Ελλάδας, εξασφαλίζουν πρόσβαση στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές. Το σήμα ποιότητας BIOHELLAS αποτελεί σήμα εμπιστοσύνης με υψηλή αναγνωρισιμότητα στον τελικό καταναλωτή.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο