ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

«Τα βιολογικά προϊόντα και οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες», Παρασκευή 07/12/2007 στο περίπτ. 10

29.11.2007

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, και το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς, που είναι μέλος στο δίκτυο, συμμετέχει ενεργά σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία του δικτύου.

Η εκδήλωση θα έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων, την επίδειξη μαγειρικής με βιολογικά προϊόντα καθώς και την προβολή αυτών μέσα από ειδικές εκδηλώσεις. Παράλληλα οι εταιρείες – μέλη του Δικτύου θα ενημερώνουν τους καταναλωτές και θα προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό.

Μαθητές σχολείων και παιδιά θα επισκεφθούν τον χώρο της εκδήλωσης από τις 09.00 έως τις 14.00 και θα ενημερωθούν για την παραγωγή των βιολογικών προϊόντων, τη συμβολή τους στη προστασία του περιβάλλοντος καθώς και τη διατροφική τους αξία. Η ενημέρωση θα γίνεται μέσα από την παρακολούθηση ειδικών προβολών που θα σχεδιαστούν για το λόγο αυτό καθώς και μέσα από την γνωριμία τους με τις εταιρίες και τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Στο τέλος της επίσκεψής τους θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα, τα οποία θα έχουν ετοιμαστεί με τη μορφή σχολικού γεύματος για παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ενημερώνονται για τα βιολογικά προϊόντα, να επισκέπτονται το χώρο της έκθεσης καθώς και να παρακολουθούν σεφ του «Chef Club» και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος να προετοιμάζουν μενού αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα τα οποία θα δοκιμάζουν από τον μπουφέ που θα λειτουργεί από τις 15.00 έως τις 22.00.

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στην γνωριμία μας με την ποιοτική διατροφή, τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και τον βιολογικό τρόπο παραγωγής των προϊόντων, μέσα από γευστικές διαδρομές αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων (κα Μάχη Συμεωνίδου, τηλ.: 2310 539 817 εσωτ.205, Fax: 2310 541491).

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο