ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

«Τα βιολογικά προϊόντα και οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες», Παρασκευή 07/12/2007 στο περίπτ. 10

29.11.2007

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, και το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς, που είναι μέλος στο δίκτυο, συμμετέχει ενεργά σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία του δικτύου.

Η εκδήλωση θα έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων, την επίδειξη μαγειρικής με βιολογικά προϊόντα καθώς και την προβολή αυτών μέσα από ειδικές εκδηλώσεις. Παράλληλα οι εταιρείες – μέλη του Δικτύου θα ενημερώνουν τους καταναλωτές και θα προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό.

Μαθητές σχολείων και παιδιά θα επισκεφθούν τον χώρο της εκδήλωσης από τις 09.00 έως τις 14.00 και θα ενημερωθούν για την παραγωγή των βιολογικών προϊόντων, τη συμβολή τους στη προστασία του περιβάλλοντος καθώς και τη διατροφική τους αξία. Η ενημέρωση θα γίνεται μέσα από την παρακολούθηση ειδικών προβολών που θα σχεδιαστούν για το λόγο αυτό καθώς και μέσα από την γνωριμία τους με τις εταιρίες και τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Στο τέλος της επίσκεψής τους θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα, τα οποία θα έχουν ετοιμαστεί με τη μορφή σχολικού γεύματος για παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ενημερώνονται για τα βιολογικά προϊόντα, να επισκέπτονται το χώρο της έκθεσης καθώς και να παρακολουθούν σεφ του «Chef Club» και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος να προετοιμάζουν μενού αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα τα οποία θα δοκιμάζουν από τον μπουφέ που θα λειτουργεί από τις 15.00 έως τις 22.00.

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στην γνωριμία μας με την ποιοτική διατροφή, τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και τον βιολογικό τρόπο παραγωγής των προϊόντων, μέσα από γευστικές διαδρομές αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων (κα Μάχη Συμεωνίδου, τηλ.: 2310 539 817 εσωτ.205, Fax: 2310 541491).

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο