ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Συμμετοχή του ΒΙΟ Ελλάς σε Ημερίδα Ενημέρωσης Αγροτών – Κτηνοτρόφων στο Δήμο Σταυρούπολης Ν. ΞΑΝΘΗΣ

20.08.2007

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με τίτλο «ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ», το Σάββατο 4 Αυγούστου 2007 στο Δ.Δ. Δαφνώνα Ξάνθης, που οργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής σε συνεργασία με τον Δήμο Σταυρούπολης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ΒΙΟ Ελλάς ήταν παρών στην παραπάνω εκδήλωση εκπροσωπούμενο από τον κ. Χατζηγεωργιάδη Νικόλαο (Επιθεωρητής ) ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:

«Διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων Ζωικής προέλευσης».

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν ομιλίες σχετικά με τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία από τους:

 • Κυριάκη Σπύρο, Καθηγητής Αντ. Μέλος Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος ΕΘΙΑΓΕ.
 • Πανομήτρο Λεωνίδα, Υπάλληλος Δ/νσης Βιολογικής Γεωργίας/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 • Αντιπρόσωπος του ΟΠΕΓΕΠ (Agrocert).
 • Πανονίδη Γρηγόριο, Γεωπόνος – Σύμβουλος επιχειρήσεων.
 • Χατζηγεωργιάδης Νίκος, Επιθεωρητής ΒΙΟ Ελλάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντός, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ξάνθης, ο Αντινομάρχης Ξάνθης, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης και πλήθος ενδιαφερομένων.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο