ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Συμμετοχή του BIOHELLAS στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «THEROS»

09.03.2023

Το Ινστιτούτο Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων Α.Ε. «BIOHELLAS», είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «THEROS», του οποίου η επίσημη έναρξη έγινε την 1η Ιανουαρίου 2023 και η έναρξη των εργασιών του πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2023.

Το πρόγραμμα «THEROS» ανήκει στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα HORIZON, το οποίο συγκεντρώνει μια κοινοπραξία 17 εταίρων, οι οποίοι προέρχονται από 6 Κράτη Μέλη της ΕΕ και συντονίζεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εργαλείου, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα του εκσυγχρονισμού της διαδικασίας επαλήθευσης των βιολογικών προϊόντων και των τροφίμων γεωγραφικής ένδειξης και αποτρέποντας την νοθεία και την μη συμμόρφωση, με την χρήση διαφόρων τεχνολογικών καινοτομιών και πηγών πληροφοριών, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ασφάλεια, η διαφάνεια και η αλληλεπίδραση στην εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων με σήμανση ποιότητας.

Σχετικά αρχεία

Διαβάστε επίσης

ORGANIC ECOSYSTEM – ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

Το ΥΠΑΑ&Τ συμμετέχει στο πρόγραμμα ORGANIC ECOSYSTEM με στόχο την προώθηση της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα και εν γένη την αειφόρο ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση και κατεβάστε το πρόγραμμα της Ημερίδας (pdf) πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο