ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Προκηρύσσονται άμεσα τα νέα ευρωπαϊκά Προγράμματα από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

25.08.2010

Ως “πρώτη νίκη” στον αγώνα για να συνεχιστεί το Πρόγραμμα της Νιτρορύπανσης (και των άλλων Προγραμμάτων) χαρακτήρισε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός το γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για πρώτη φορά έστειλε έγγραφο στη Νομαρχία με το οποίο παρέχεται επίσημα η διαβεβαίωση για τη συνέχιση των Προγραμμάτων.

Το Υπουργείο μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί προς τούτο κονδύλια ύψους 400 εκατ. ευρώ και ότι οι προκηρύξεις θα γίνουν αμέσως.

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για το νομό Λάρισας και την οικονομία του, αφού μέσα από τα Προγράμματα αυτά εξασφαλίζονται πρόσθετες ενισχύσεις δεκάδων εκατομμυρίων που θα ενισχύσουν το αγροτικό εισόδημα και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις και την αγορά του νομού.

Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε στη Νομαρχία Λάρισας ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Βαγγέλης Διβάρης ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει εντός των επομένων ημερών στην προκήρυξη νέων δράσεων για τη συνέχιση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εξασφαλίζοντας το ποσό των 400.000.000 ευρώ.

Το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “μετά τον έλεγχο των ψηφιοποιημένων εκτάσεων των αγροτεμαχίων θα υλοποιηθούν οι πληρωμές των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων για το 2009.

Ήδη εκδόθηκε η ΚΥΑ αριθμ 166066/7-7-2010 που αφορά στην τροποποίηση της αριθμ.239591/02-10-209 ( ΦΕΚ ΄Β 2204/2009) ΚΥΑ “Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο δράσεων του μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής” με την οποία απαιτείται αίτηση τροποποίησης της σύμβασης και του Σ.Π.Δ σχετικά με τον αριθμό και την έκταση των αγροτεμαχίων ώστε να είναι σύμφωνες με την επιλέξιμη ψηφιοποιημένη έκταση των αγροτεμαχίων της Ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης του 2009″.

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο