ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Πιστοποίηση κατά KRAV για την TERRA CRETA με το ΒΙΟ Ελλάς

10.01.2012

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της επιχείρησης TERRA CRETA να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το KRAV, το Σουηδικό πρότυπο πιστοποίησης για τη βιολογική γεωργία. Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα του ελαιολάδου, στρέφει το βλέμμα στις εξαγωγές και το αποδεικνύει έμπρακτα καθώς έκλεισε συμφωνία για την εξαγωγή κρητικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Σουηδία, το οποίο τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές της Σκανδιναβικής χώρας.

Το ΒΙΟ Ελλάς υπήρξε αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια της επιχείρησης, καθώς αποτελεί επίσημο συνεργάτη της KIWA στην Ελλάδα για τη διεξαγωγή των επιθεωρήσεων KRAV .

Το KRAV είναι πρωταγωνιστής στην αγορά βιολογικών προϊόντων στη Σουηδία από το 1985 και σήμα του είναι πολύ γνωστό στους Σουηδούς καταναλωτές. Η ενισχυόμενη ευαισθητοποίηση στο σήμα KRAV φτάνει το 98 τοις εκατό! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.krav.se/.

Το KRAV σήμα συμβολίζει:

 • Σταθερό φυσικό περιβάλλον,
 • Αδιάλειπτη φροντίδα για τα ζώα,
 • Καλή υγεία,
 • Κοινωνική Ευθύνη

Με εξειδικευμένο προσωπικό που ξεπερνά τους 100 επιστήμονες σε όλη την Ελλάδα και τα γραφεία του εξωτερικού το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς προασπίζει την υγεία των καταναλωτών και συμβάλλει στην διάδοση της βιολογικής γεωργίας σε όλη την Ελλάδα. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για τις προϋποθέσεις της πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο KRAV, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Τμήμα Μεταποίησης του ΒΙΟ Ελλάς (met@bio-hellas.gr).

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο