ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Πιστοποίηση κατά KRAV για την TERRA CRETA με το ΒΙΟ Ελλάς

10.01.2012

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της επιχείρησης TERRA CRETA να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το KRAV, το Σουηδικό πρότυπο πιστοποίησης για τη βιολογική γεωργία. Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα του ελαιολάδου, στρέφει το βλέμμα στις εξαγωγές και το αποδεικνύει έμπρακτα καθώς έκλεισε συμφωνία για την εξαγωγή κρητικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Σουηδία, το οποίο τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές της Σκανδιναβικής χώρας.

Το ΒΙΟ Ελλάς υπήρξε αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια της επιχείρησης, καθώς αποτελεί επίσημο συνεργάτη της KIWA στην Ελλάδα για τη διεξαγωγή των επιθεωρήσεων KRAV .

Το KRAV είναι πρωταγωνιστής στην αγορά βιολογικών προϊόντων στη Σουηδία από το 1985 και σήμα του είναι πολύ γνωστό στους Σουηδούς καταναλωτές. Η ενισχυόμενη ευαισθητοποίηση στο σήμα KRAV φτάνει το 98 τοις εκατό! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.krav.se/.

Το KRAV σήμα συμβολίζει:

  • Σταθερό φυσικό περιβάλλον,
  • Αδιάλειπτη φροντίδα για τα ζώα,
  • Καλή υγεία,
  • Κοινωνική Ευθύνη

Με εξειδικευμένο προσωπικό που ξεπερνά τους 100 επιστήμονες σε όλη την Ελλάδα και τα γραφεία του εξωτερικού το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς προασπίζει την υγεία των καταναλωτών και συμβάλλει στην διάδοση της βιολογικής γεωργίας σε όλη την Ελλάδα. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για τις προϋποθέσεις της πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο KRAV, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Τμήμα Μεταποίησης του ΒΙΟ Ελλάς (met@bio-hellas.gr).

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο