ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

15.05.2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πενθήμερο δράσεων για τη Βιοδυναμική γεωργία, το οποίο διοργανώθηκε από το τμήμα Γεωργίας του Goetheanum και του International Biodynamic Association (IBDA), σε συνεργασία με την Demeter International.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς τουλάχιστον 60 άτομα συμμετείχαν από τις 23 έως τις 28 Απριλίου στις δραστηριότητες του πενθημέρου:

– Συνάντηση της διεθνούς ομάδας για τη Βιοδυναμική καλλιέργεια της ελιάς, με αντιπρόσωπους από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου της βιοδυναμικής καλλιέργειας της ελιάς, της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών πάνω στην καλλιέργεια και την μεταποίηση, καθώς και στην εμπέδωση των ανώτερων χαρακτηριστικών ποιότητας της βιοδυναμικής ελαιοκομίας.

Εικ. 1 Επίσκεψη στο Κτήμα Κοντογιάννη στην Κόρινθο

– Επίσκεψη σε πιστοποιημένη βιοδυναμική φάρμα στην περιοχή της Πύλου, καθώς και στην πιστοποιημένη κατά Demeter επιχείρηση Επίκουρος, όπου αναλύθηκαν θέματα ποιότητας και πραγματοποιήθηκε τεστ γευσιγνωσίας δειγμάτων βιοδυναμικού ελαιολάδου από όλο τον κόσμο.

Εικ. 2 Επίσκεψη στο Κτήμα Κοντογιάννη στην Κόρινθο

– Επίσκεψη σε βιοδυναμική φάρμα στην Κόρινθο, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο σύστημα πιστοποίησης της Demeter.

Εικ. 3: Συνάντηση της διεθνούς ομάδας για τη Βιοδυναμική καλλιέργεια της ελιάς στην Ακροκόρινθο

– Διήμερη εκπαίδευση επιθεωρητών του ΒΙΟΕΛΛΑΣ στο σύστημα επιθεώρησης Βιοδυναμικής Γεωργίας.

Εικ. 4. Εκπαίδευση επιθεωρητών Demeter-Χρήση του P500

Εικ. 5. Εκπαίδευση επιθεωρητών Demeter-Ξέθαμα βιοδυναμικών σκευασμάτων

– Συνάντηση με σκοπό την αναγέννηση του Συλλόγου Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα, στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών στο Κτήμα Συγγρού.

Εικ. 6 Από την ομιλία του Jean Michel Florin του τμήματος Γεωργίας του Goetheanum κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την αναγέννηση του Συλλόγου Βιοδυναμικής Γεωργίας στο Κτήμα Συγγρού

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ, ο μόνος αναγνωρισμένος φορέας ελέγχου Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα από την Demeter International, συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση των δράσεων. Εδώ και μια δεκαετία το ΒΙΟΕΛΛΑΣ έχει στηρίξει πολύπλευρα την ανάπτυξη της Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα και εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας για την ταχύτερη ανάπτυξη του κινήματος τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι η αναγέννηση του Συλλόγου Βιοδυναμικής Γεωργίας θα δώσει μια νέα ώθηση στην Ελλάδα και από τη μεριά μας θα στηρίξουμε το εγχείρημα, όπως εξάλλου κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο