ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

15.05.2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πενθήμερο δράσεων για τη Βιοδυναμική γεωργία, το οποίο διοργανώθηκε από το τμήμα Γεωργίας του Goetheanum και του International Biodynamic Association (IBDA), σε συνεργασία με την Demeter International.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς τουλάχιστον 60 άτομα συμμετείχαν από τις 23 έως τις 28 Απριλίου στις δραστηριότητες του πενθημέρου:

– Συνάντηση της διεθνούς ομάδας για τη Βιοδυναμική καλλιέργεια της ελιάς, με αντιπρόσωπους από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου της βιοδυναμικής καλλιέργειας της ελιάς, της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών πάνω στην καλλιέργεια και την μεταποίηση, καθώς και στην εμπέδωση των ανώτερων χαρακτηριστικών ποιότητας της βιοδυναμικής ελαιοκομίας.

Εικ. 1 Επίσκεψη στο Κτήμα Κοντογιάννη στην Κόρινθο

– Επίσκεψη σε πιστοποιημένη βιοδυναμική φάρμα στην περιοχή της Πύλου, καθώς και στην πιστοποιημένη κατά Demeter επιχείρηση Επίκουρος, όπου αναλύθηκαν θέματα ποιότητας και πραγματοποιήθηκε τεστ γευσιγνωσίας δειγμάτων βιοδυναμικού ελαιολάδου από όλο τον κόσμο.

Εικ. 2 Επίσκεψη στο Κτήμα Κοντογιάννη στην Κόρινθο

– Επίσκεψη σε βιοδυναμική φάρμα στην Κόρινθο, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο σύστημα πιστοποίησης της Demeter.

Εικ. 3: Συνάντηση της διεθνούς ομάδας για τη Βιοδυναμική καλλιέργεια της ελιάς στην Ακροκόρινθο

– Διήμερη εκπαίδευση επιθεωρητών του ΒΙΟΕΛΛΑΣ στο σύστημα επιθεώρησης Βιοδυναμικής Γεωργίας.

Εικ. 4. Εκπαίδευση επιθεωρητών Demeter-Χρήση του P500

Εικ. 5. Εκπαίδευση επιθεωρητών Demeter-Ξέθαμα βιοδυναμικών σκευασμάτων

– Συνάντηση με σκοπό την αναγέννηση του Συλλόγου Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα, στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών στο Κτήμα Συγγρού.

Εικ. 6 Από την ομιλία του Jean Michel Florin του τμήματος Γεωργίας του Goetheanum κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την αναγέννηση του Συλλόγου Βιοδυναμικής Γεωργίας στο Κτήμα Συγγρού

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ, ο μόνος αναγνωρισμένος φορέας ελέγχου Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα από την Demeter International, συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση των δράσεων. Εδώ και μια δεκαετία το ΒΙΟΕΛΛΑΣ έχει στηρίξει πολύπλευρα την ανάπτυξη της Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα και εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας για την ταχύτερη ανάπτυξη του κινήματος τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι η αναγέννηση του Συλλόγου Βιοδυναμικής Γεωργίας θα δώσει μια νέα ώθηση στην Ελλάδα και από τη μεριά μας θα στηρίξουμε το εγχείρημα, όπως εξάλλου κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο