ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Παρουσίαση Bio kouzina στον 9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής

24.12.2014


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 9ος Κρητικός Διαγωνισμός
Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής & Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου, από
τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης που έλαβε χώρα στις 12-13&14 Δεκεμβρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, το Ινστιτούτο Bio Hellas ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Λέσχης, πραγματοποίησε το Σάββατο 13/12/2014 παρουσίαση με την κυρία Φωτεινή Σαμιώτη για τα οφέλη της χρήσης βιολογικών προϊόντων και πρώτων υλών από τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και τουρισμού, το πρότυπο πιστοποίησης μονάδων μαζικής εστίασης Bio kouzina και τα ευνοϊκά αποτελέσματα της εφαρμογής του στις επιχειρήσεις στη Κρήτη.

Την παρουσίαση παρακολουθήσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επαγγελματίες μάγειρες, φοιτητές- σπουδαστές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και πλήθος κόσμου σχετικού με την εστίαση. Το παρόν έδωσαν μάλιστα έμπειρα στελέχη του χώρου και συνεργάτες με τη πιστοποίηση του προτύπου Bio Kouzina στη Κρήτη όπως ο κ. Τσιβουράκης, executive chef του Minoa Palace Resort και o κ. Παπαδάκης executive chef του St. Nicolas Bay.

Στα πλαίσια της παρουσίασης μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το πρότυπο πιστοποίησης Bio kouzina καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Το Ινστιτούτο Bio Hellas θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και συγκεκριμένα το πρόεδρο κ. Μακρή Γεώργιο για την άριστη διοργάνωση του διαγωνισμού και την άψογη φιλοξενία τους.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο