ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Ημερίδα για τη Βιοδυναμική Γεωργία

24.07.2014

Το Ινστιτούτο Βιοελλάς, θέλοντας να προωθήσει τις ιδέες και πρακτικές της Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα, διοργανώνει για τους παραγωγούς που πιστοποιούνται από το Βιοελλάς, ημερίδα με θέμα «Αρχές της Βιοδυναμικής Γεωργίας», την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στο «Κέντρο της Γης», στο περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Η Βιοδυναμική Γεωργία, αν και άγνωστη σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, αποτελεί την «μητέρα» της Βιολογικής Γεωργίας. Το κίνημα της Βιοδυναμικής Γεωργίας ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα στην κεντρική Ευρώπη από το φιλόσοφο Rudolf Steiner, ο οποίος προσέδωσε στη γεωργία ένα βαθιά φιλοσοφικό υπόβαθρο και, προσεγγίζοντάς στην ολιστικά, πρότεινε εν τέλει μια σειρά από γεωργικές πρακτικές και σκευάσματα, τα οποία δεν προσανατολίζονται απλά στην βελτίωση των αποδόσεων, αλλά και στην εμβάθυνση της αρμονίας της φάρμας με το περιβάλλον της και τον Κόσμο.

Το Ινστιτούτο Βιοελλάς είναι από το 2009 ο μοναδικός φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα που συνεργάζεται με την Demeter International, η οποία πιστοποιεί βιοδυναμικές φάρμες σε διεθνές επίπεδο. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Dr. Reto Ingold, ειδικός επιστήμονας της Demeter.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email: pstandards@bio-hellas.gr

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο