ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Ημερίδα για τη Βιοδυναμική Γεωργία

24.07.2014

Το Ινστιτούτο Βιοελλάς, θέλοντας να προωθήσει τις ιδέες και πρακτικές της Βιοδυναμικής Γεωργίας στην Ελλάδα, διοργανώνει για τους παραγωγούς που πιστοποιούνται από το Βιοελλάς, ημερίδα με θέμα «Αρχές της Βιοδυναμικής Γεωργίας», την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στο «Κέντρο της Γης», στο περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Η Βιοδυναμική Γεωργία, αν και άγνωστη σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, αποτελεί την «μητέρα» της Βιολογικής Γεωργίας. Το κίνημα της Βιοδυναμικής Γεωργίας ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα στην κεντρική Ευρώπη από το φιλόσοφο Rudolf Steiner, ο οποίος προσέδωσε στη γεωργία ένα βαθιά φιλοσοφικό υπόβαθρο και, προσεγγίζοντάς στην ολιστικά, πρότεινε εν τέλει μια σειρά από γεωργικές πρακτικές και σκευάσματα, τα οποία δεν προσανατολίζονται απλά στην βελτίωση των αποδόσεων, αλλά και στην εμβάθυνση της αρμονίας της φάρμας με το περιβάλλον της και τον Κόσμο.

Το Ινστιτούτο Βιοελλάς είναι από το 2009 ο μοναδικός φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα που συνεργάζεται με την Demeter International, η οποία πιστοποιεί βιοδυναμικές φάρμες σε διεθνές επίπεδο. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Dr. Reto Ingold, ειδικός επιστήμονας της Demeter.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email: pstandards@bio-hellas.gr

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο