ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Επιτυχημένη η ημερίδα του ΒΙΟΕΛΛΑΣ με θέμα «Αρχές της Βιοδυναμικής Γεωργίας»

09.09.2014

                                                                                      

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ με θέμα «Αρχές της Βιοδυναμικής Γεωργίας» στο φιλόξενο και απόλυτα συμβατό με το πνεύμα της ημερίδας χώρο της «Οργάνωση Γη» στο περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Προσκεκλημένοι και κύριοι εισηγητές ήταν:
Ο Ελβετός Dr. Reto Ingold, γεωπόνος, διακεκριμένος σύμβουλος βιοδυναμικής γεωργίας και μέλος της Επιτροπής Διαπίστευσης της Demeter η Maja Kolar, γεωπόνος και καθηγήτρια βιοδυναμικής γεωργίας από τη Σλοβενία.

Στην πρόσκληση για την ημερίδα ανταποκρίθηκαν ένθερμα, παραγωγοί και επιχειρήσεις που συμβάλλονται με το ΒΙΟΕΛΛΑΣ και πιστοποιούνται ως προς το πρότυπο Demeter αλλά και νέοι ενδιαφερόμενοι με σκοπό τόσο την γνωριμία με τις βασικές αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας όσο και την αξιολόγηση της δυναμικής της εφαρμογής της σαν εργαλείο εμπορικής ανάπτυξης και διεξόδου στις αγορές του εξωτερικού.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η σύνδεση μεταξύ των παραγωγών βιοδυναμικών προϊόντων στην Ελλάδα και η εμβάθυνση των πρακτικών της βιοδυναμικής γεωργίας από ειδικούς επιστήμονες. Η Βιοδυναμική Γεωργία, αν και άγνωστη σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, αποτελεί την «μητέρα» της Βιολογικής Γεωργίας. Το κίνημα της Βιοδυναμικής Γεωργίας αναπτύχθηκε από τις αρχές του 20ου αιώνα ύστερα από μια σειρά διαλέξεων του Dr. Rudolf Steiner, ο οποίος προσέδωσε στη γεωργία ένα βαθιά φιλοσοφικό υπόβαθρο και, προσεγγίζοντας την ολιστικά, πρότεινε εν τέλει μια σειρά από γεωργικές πρακτικές και σκευάσματα, τα οποία δεν προσανατολίζονται απλά στην βελτίωση των αποδόσεων αλλά και στην αρμονία της γεωργικής εκμετάλλευσης με το περιβάλλον και τη γη.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
– Εισαγωγή στο βιοδυναμικό σύστημα παραγωγής
– Διαφορές της βιοδυναμικής γεωργίας με τη βιολογική και τη συμβατική γεωργία
– Προσεγγίζοντας τα βιοδυναμικά παρασκευάσματα
– Κατασκευάζοντας την ατομικότητα της φάρμας
– Πρόσβαση στην αγορά βιοδυναμικών προϊόντων

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι από το 2009 ο μοναδικός φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα που συνεργάζεται με την Demeter International, η οποία πιστοποιεί βιοδυναμικές φάρμες σε διεθνές επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail:
pstandards@bio-hellas.gr
και να ενημερωθείτε στο site του ΒΙΟΕΛΛΑΣ www.bio-hellas.gr
Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο