ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Έναρξη Δραστηριότητας Πιστοποίησης Βιοκυκλικής Φυτοπονίας

24.01.2018

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε συνεργασία με την BNS Biocyclic Network Services Ltd, αναλαμβάνει τον έλεγχο και την πιστοποίηση των επιχειρήσεων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας.

Το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας αποτελεί το πρώτο αναγνωρισμένο από τον IFOAM πρότυπο για τη βιολογική γεωργία χωρίς κτηνοτροφία και χωρίς εισροές ζωικής προέλευσης. Από το Νοέμβριο του 2017, με απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της IFOAM, έχει καταστεί ισότιμο μέλος της οικογένειας των προτύπων της IFOAM ως παγκόσμιο πρότυπο βιολογικών και vegan προϊόντων.

Το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας περιγράφει τις αρχές μιας βιώσιμης, αυτοδύναμης και vegan βιολογικής καλλιέργειας, η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει στη γεωργία, τη δασοκομία και τη βιομηχανία τροφίμων να συμβάλουν αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, στην πρόληψη της μόλυνσης των υδάτων, στην αποφυγή των καταλοίπων αντιβιοτικών στις καλλιέργειες και στην βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους. Επίσης θα συμβάλει στην ενίσχυση της υγείας σε ολόκληρη τη διατροφική αλυσίδα και στη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας, χωρίς τη χρήση ζώων υπό την έννοια της παραδοσιακής κτηνοτροφίας. Η γονιμότητα και η παραγωγικότητα του εδάφους ενισχύονται με τη βοήθεια αμιγώς φυτικών εισροών. Η περιεκτικότητα του εδάφους σε χούμο μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τις αρχές του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας, χρησιμοποιώντας συστηματικά φυτικό κομπόστ και βιοκυκλικό χουμόχωμα, σε συνδυασμό με πράσινη λίπανση και εδαφική επικάλυψη (mulching) φυτικών υλών πλούσιων σε βότανα.

Το Πρότυπο της Βιοκυκλικής Φυτοπονίας εφαρμόζεται ήδη από βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία και τη Νιγηρία


Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΒΙΟΕΛΛΑΣ http://www.bio-hellas.gr και του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας www.biocyclic-network.net ή να έρθετε σε επικοινωνία με το Τμήμα Ξένων Προτύπων.

E: pstandards@bio-hellas.gr
T: 210 8211940


Διαβάστε επίσης

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο