ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Έναρξη Δραστηριότητας Πιστοποίησης Βιοκυκλικής Φυτοπονίας

24.01.2018

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε συνεργασία με την BNS Biocyclic Network Services Ltd, αναλαμβάνει τον έλεγχο και την πιστοποίηση των επιχειρήσεων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας.

Το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας αποτελεί το πρώτο αναγνωρισμένο από τον IFOAM πρότυπο για τη βιολογική γεωργία χωρίς κτηνοτροφία και χωρίς εισροές ζωικής προέλευσης. Από το Νοέμβριο του 2017, με απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της IFOAM, έχει καταστεί ισότιμο μέλος της οικογένειας των προτύπων της IFOAM ως παγκόσμιο πρότυπο βιολογικών και vegan προϊόντων.

Το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας περιγράφει τις αρχές μιας βιώσιμης, αυτοδύναμης και vegan βιολογικής καλλιέργειας, η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει στη γεωργία, τη δασοκομία και τη βιομηχανία τροφίμων να συμβάλουν αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, στην πρόληψη της μόλυνσης των υδάτων, στην αποφυγή των καταλοίπων αντιβιοτικών στις καλλιέργειες και στην βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους. Επίσης θα συμβάλει στην ενίσχυση της υγείας σε ολόκληρη τη διατροφική αλυσίδα και στη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας, χωρίς τη χρήση ζώων υπό την έννοια της παραδοσιακής κτηνοτροφίας. Η γονιμότητα και η παραγωγικότητα του εδάφους ενισχύονται με τη βοήθεια αμιγώς φυτικών εισροών. Η περιεκτικότητα του εδάφους σε χούμο μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τις αρχές του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας, χρησιμοποιώντας συστηματικά φυτικό κομπόστ και βιοκυκλικό χουμόχωμα, σε συνδυασμό με πράσινη λίπανση και εδαφική επικάλυψη (mulching) φυτικών υλών πλούσιων σε βότανα.

Το Πρότυπο της Βιοκυκλικής Φυτοπονίας εφαρμόζεται ήδη από βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία και τη Νιγηρία


Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΒΙΟΕΛΛΑΣ http://www.bio-hellas.gr και του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας www.biocyclic-network.net ή να έρθετε σε επικοινωνία με το Τμήμα Ξένων Προτύπων.

E: pstandards@bio-hellas.gr
T: 210 8211940


Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο