ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Έναρξη Δραστηριότητας Πιστοποίησης Βιοκυκλικής Φυτοπονίας

24.01.2018

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε συνεργασία με την BNS Biocyclic Network Services Ltd, αναλαμβάνει τον έλεγχο και την πιστοποίηση των επιχειρήσεων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας.

Το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας αποτελεί το πρώτο αναγνωρισμένο από τον IFOAM πρότυπο για τη βιολογική γεωργία χωρίς κτηνοτροφία και χωρίς εισροές ζωικής προέλευσης. Από το Νοέμβριο του 2017, με απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της IFOAM, έχει καταστεί ισότιμο μέλος της οικογένειας των προτύπων της IFOAM ως παγκόσμιο πρότυπο βιολογικών και vegan προϊόντων.

Το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας περιγράφει τις αρχές μιας βιώσιμης, αυτοδύναμης και vegan βιολογικής καλλιέργειας, η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει στη γεωργία, τη δασοκομία και τη βιομηχανία τροφίμων να συμβάλουν αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, στην πρόληψη της μόλυνσης των υδάτων, στην αποφυγή των καταλοίπων αντιβιοτικών στις καλλιέργειες και στην βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους. Επίσης θα συμβάλει στην ενίσχυση της υγείας σε ολόκληρη τη διατροφική αλυσίδα και στη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας, χωρίς τη χρήση ζώων υπό την έννοια της παραδοσιακής κτηνοτροφίας. Η γονιμότητα και η παραγωγικότητα του εδάφους ενισχύονται με τη βοήθεια αμιγώς φυτικών εισροών. Η περιεκτικότητα του εδάφους σε χούμο μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τις αρχές του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας, χρησιμοποιώντας συστηματικά φυτικό κομπόστ και βιοκυκλικό χουμόχωμα, σε συνδυασμό με πράσινη λίπανση και εδαφική επικάλυψη (mulching) φυτικών υλών πλούσιων σε βότανα.

Το Πρότυπο της Βιοκυκλικής Φυτοπονίας εφαρμόζεται ήδη από βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία και τη Νιγηρία


Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΒΙΟΕΛΛΑΣ http://www.bio-hellas.gr και του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας www.biocyclic-network.net ή να έρθετε σε επικοινωνία με το Τμήμα Ξένων Προτύπων.

E: pstandards@bio-hellas.gr
T: 210 8211940


Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο