ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια για τη Βιολογική Γεωργία

03.06.2011

Το ΒΙΟ Ελλάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια διοργανώνει εκδήλωση στο κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας Sheraton (http://www.sheratonsofia.com/en) για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων στη γείτονα χώρα η οποία έχει ως στόχο αφενός την προβολή των Ελληνικών προϊόντων βιολογικής γεωργίας και αφετέρου την ανάδειξη της προοπτικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, και θα περιλαμβάνει:

 • Παρουσίαση του ΒΙΟ Ελλάς και των δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει σχετικά με την βιολογική γεωργία και την πιστοποίηση, καθώς και παρουσίαση καινοτόμων δράσεων του Ινστιτούτου με μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον (πρότυπο BIO Kouzina, πιστοποίηση καλλυντικών, πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητας),
 • Παρουσιάσεις από τις Βουλγάρικες Αρμόδιες Αρχές σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του στη Βουλγαρία και από το ΒΙΟ Ελλάς για την πορεία του κλάδου στην Ελλάδα,
 • Δημιουργία Ελληνικής επιχειρηματικής ομάδας σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και εκδηλώσεων Via Expo (www.viaexpo.com). Η Ελληνική επιχειρηματική ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε συναντήσεις με ομότιμες επιχειρηματικές ομάδες της Βουλγαρίας και άλλων Βαλκανικών χωρών (παράλληλη οργάνωση επιχειρηματικών fora), με στόχο την επέκταση του εμπορίου των βιολογικών προϊόντων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών,
 • Παράθεση δεξίωσης – cocktail με πιστοποιημένα προϊόντα βιολογικής γεωργίας στο χώρο της εκδήλωσης, ευγενική χορηγία από το ΒΙΟ Ελλάς.

Λαμβάνοντας υπόψη:

 • την οικονομική ανάπτυξη της γείτονας χώρας σε όλους σχεδόν τους τομείς,
 • το άνοιγμα των συνόρων με την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε., το οποίο βελτίωσε σημαντικά την επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών,
 • τη σύνταξη εθνικού Βουλγαρικού σχεδίου για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στη γείτονα,
 • το ότι η εγχώρια αγορά βιολογικών προϊόντων καλύπτεται σε ποσοστό 80% από εισαγωγές βιολογικών προϊόντων,

γίνεται κατανοητό ότι εμφανίζονται σημαντικές ευκαιρίες για τους Έλληνες εξαγωγείς. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην Ελληνική επιχειρηματική ομάδα και να λάβετε μέρος στα επιχειρηματικά fora, παρακαλώ επικοινωνήστε με το ΒΙΟΕλλάς (τμήμα μεταποίησης e-mail: met@bio-hellas.gr).

 

Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2011.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο