ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΕΛΛΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ GLOBALGAP CROPS FOR PROCESSING CfP

19.09.2018

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που έχει εγκριθεί να παρέχει την πιστοποίηση GLOBALGAP CROPS FOR PROCESSING CfP.

Το πρότυπο CfP καλύπτει τις καλλιέργειες που τα προϊόντα τους πρόκειται να υποβληθούν σε επεξεργασία (κατεψυγμένα, αποξηραμένα, χυμοί, οίνος, ελαιόλαδο κτλ.). Το πρότυπο CfP διαφοροποιείται από το πρότυπο IFA στα ακόλουθα σημεία:

  • Στο CfP τα προϊόντα δεν καταναλώνονται ποτέ φρέσκα και επεξεργάζονται.
  • Στο CfP η ισχύς του πιστοποιητικού είναι τριετής ενώ στο IFA ετήσια.
  • Στο CfP η επιτόπια επιθεώρηση γίνεται κατ’ ελάχιστο κάθε τρία χρόνια ενώ το IFA ετησίως.
  • Η παραγωγή προϊόντων που προορίζονται για επεξεργασία συνεπάγεται διαφορετικούς κινδύνους σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης και ως εκ τούτου το πρότυπο CfP προσεγγίζει την αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλεια των τροφίμων σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης διαφορετικά. 

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ τηρώντας τη δέσμευση του για την ικανοποίηση των πελατών του διασφαλίζοντας την αμεροληψία, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία προσθέτει άλλο ένα πρότυπο πιστοποίησης στο ήδη ευρύ φάσμα των υπηρεσιών του.

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ στελεχώνεται από επιθεωρητές (Auditors & Inspectors), αξιολογητές και εκπαιδευτές (Ιn-House Trainers) εγκεκριμένους από την GLOBALGAP με τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της πιστοποίησης και της ασφάλειας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση χρειαστείτε σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης.

Email : ggap@bio-hellas.gr

T.:       2310 029123

F.:       2310 029124

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο