ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΕΛΛΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ GLOBALGAP CROPS FOR PROCESSING CfP

19.09.2018

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που έχει εγκριθεί να παρέχει την πιστοποίηση GLOBALGAP CROPS FOR PROCESSING CfP.

Το πρότυπο CfP καλύπτει τις καλλιέργειες που τα προϊόντα τους πρόκειται να υποβληθούν σε επεξεργασία (κατεψυγμένα, αποξηραμένα, χυμοί, οίνος, ελαιόλαδο κτλ.). Το πρότυπο CfP διαφοροποιείται από το πρότυπο IFA στα ακόλουθα σημεία:

 • Στο CfP τα προϊόντα δεν καταναλώνονται ποτέ φρέσκα και επεξεργάζονται.
 • Στο CfP η ισχύς του πιστοποιητικού είναι τριετής ενώ στο IFA ετήσια.
 • Στο CfP η επιτόπια επιθεώρηση γίνεται κατ’ ελάχιστο κάθε τρία χρόνια ενώ το IFA ετησίως.
 • Η παραγωγή προϊόντων που προορίζονται για επεξεργασία συνεπάγεται διαφορετικούς κινδύνους σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης και ως εκ τούτου το πρότυπο CfP προσεγγίζει την αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλεια των τροφίμων σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης διαφορετικά. 

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ τηρώντας τη δέσμευση του για την ικανοποίηση των πελατών του διασφαλίζοντας την αμεροληψία, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία προσθέτει άλλο ένα πρότυπο πιστοποίησης στο ήδη ευρύ φάσμα των υπηρεσιών του.

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ στελεχώνεται από επιθεωρητές (Auditors & Inspectors), αξιολογητές και εκπαιδευτές (Ιn-House Trainers) εγκεκριμένους από την GLOBALGAP με τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της πιστοποίησης και της ασφάλειας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση χρειαστείτε σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης.

Email : ggap@bio-hellas.gr

T.:       2310 029123

F.:       2310 029124

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο