ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Δελτίο Τύπου ΒΙΟ Ελλάς αναφορικά με τα δημοσιεύματα της Greenpeace για την γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ

24.02.2012

Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕλλάς, σεβόμενο τις ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με την ανακοίνωση της Greenpeace για χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών σε επιχειρήσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ενημερώνει:

  1. Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων και ζωοτροφών που πιστοποιούνται για τη βιολογική παραγωγή απαγορεύεται να χρησιμοποιούν Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς και συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο 9, Καν (ΕΕ) 834/2007 ότι:«Στη βιολογική παραγωγή δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ΓΤΟ και προϊόντα παραγόμενα από ή με ΓΤΟ ως τρόφιμα, ζωοτροφές, βοηθητικά μέσα επεξεργασίας, φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα, βελτιωτικά εδάφους, σπόροι, αγενές φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό, μικροοργανισμοί και ζώα». Επομένως, η βιολογική παραγωγή αποκλείει τη χρήση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.
  2. Από το 2003 που πιστοποιείται η επιχείρηση «Γαλακτοβιομηχανία Λάρισας ΟΛΥΜΠΟΣ», έχουν πραγματοποιηθεί από το ΒΙΟΕλλάς πάνω από 20 επιθεωρήσεις και δειγματοληψίες σε προϊόντα που παράγονται και πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η επιχείρηση, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον αριθμό επιθεωρήσεων που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  3. Οι επιθεωρήσεις και οι εργαστηριακοί έλεγχοι δεν περιλαμβάνουν μόνο την παραγωγική διαδικασία στις εγκαταστάσεις της «ΟΛΥΜΠΟΣ», αλλά όλη τη διατροφική αλυσίδα. Ανάλογοι έλεγχοι και δειγματοληψίες – επιπλέον των 20 προαναφερθέντων – έχουν διενεργηθεί τόσο στις φάρμες των κτηνοτρόφων που προμηθεύουν με γάλα βιολογικής γεωργίας την επιχείρηση όσο και στους παραγωγούς που προμηθεύουν με ζωοτροφές την επιχείρηση.
  4. Όλοι οι προμηθευτές γάλακτος βιολογικής γεωργίας της επιχείρησης «ΟΛΥΜΠΟΣ», είναι έλληνες κτηνοτρόφοι. Επιπροσθέτως, όλοι οι παραγωγοί που ελέγχονται από το ΒΙΟ Ελλάς έχουν χορηγήσει ως ζωοτροφές καλαμπόκι, κριθάρι, κτηνοτροφικό μπιζέλι, κτηνοτροφικό κουκί και σανό μηδικής. Κανείς δεν έχει χορηγήσει ως ζωοτροφή σόγια εισαγωγής στα ζώα του.

Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς, δραστηριοποιείται από το 2001 με ακεραιότητα και αξιοπιστία, στον τομέα ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Η προστασία του καταναλωτή, η βελτίωση ποιότητας των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων, η προώθηση των βιολογικών προϊόντων, αλλά και η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελούν τους πλέον σημαντικούς στόχους του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς.

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Το BIOHELLAS συμμετέχει στην AGROTICA 2024

Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, πραγματοποιείται από τις 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο